АКТУАЛЬНО

Священник УГКЦ ввійшов до Міжнародної богословської комісії Конгрегації доктрини віри

Четвер, 30 вересня 2021, 16:45
Отець Юрій Авакумов, священник УГКЦ та професор історії богослов’я в Католицькому університеті Нотр-Дам у США, був номінований Папою Франциском членом Міжнародної богословської комісії, яка діє при Конгрегації доктрини віри Римської курії. Дванадцять нових членів походять з різних наукових інституцій, процес обрання тривав з 2020 року в консультації з єпископськими конференціями всього світу та синодів Східних Католицьких Церков.

До нового складу Міжнародної богословської комісії увійшли священники: о. Edouard Adé, президент католицького університету в Буркіна Фасо; Alberto Cozzi, президент Вищого інституту релігійних наук в Мілані (Італія); Marek Jagodziński, доцент богословського факультету Католицького університету в Любліні (Польща); Víctor Ronald La Barrera Villarreal, віцеректор Біблійно-пасторального центру для Латинської Америки в Боготі (Колумбія); Jorge José Ferrer, директор Богословської школи папського університету в Пуерто-Ріко; Simon Francis Gaine, професор Папського університету «Анджелікум» в Римі; Etienne Emmanuel Vetö, доцент богословського факультету Григоріянського університету в Римі; Josée Ngalula, доцент богословського факультету Католицького університету в Конго; професори Robin Darling Young, доцент Богословської школи Католицького університету Вашингтону (США); Reinhard Huetter, доцент Богословської школи Вашингтону (США); Isabell Naumann, доцент президент  Католицького інституту в Сіднеї (Австралія).

На сьогодні членами міжнародної богословської комісії є 28 науковців з різних країн світу, новим секретарем було номіновано о. П’єро Кода, богослова та філософа, доцента Богословського інституту «Софія» в Лупп’яно (Італія). Отець Кода є відомим фахівцем у галузі екуменізму та міжрелігійного діалогу, автором багатьох богословських книг міжнародного значення.

Представник УГКЦ вперше увійшов до складу Міжнародної богословської комісії. Отець Юрій Авакумов народився у м. Петербурзі. Навчався в Петербурзькому державному університеті, Петербурзькій православній духовній академії та Мюнхенському католицькому університеті, де здобув ступінь доктора боговлов'я.

Автор численних наукових праць у галузі  історії середньовічного богослов'я та історії УГКЦ в Україні та Росії. Священичі свячення отримав із рук владики Юліяна Вороновського у 1992 року у Львові. У 1995—2007 роках — душпастир російськомовних католиків у архидієцезії Мюнхена і Фрайзінґа в Німеччині. Від 2007 року — декан гуманітарного факультету Українського католицького університету у Львові. У 2008 року  о. Юрія Авакумова був призначений  членом ради постійних експертів богословського відділу патріаршої курії УГКЦ. Дослідник спадщини митрополита Андрея Шептицького.

Додамо, що Міжнародна богословська комісія є інституцією, яка допомагає Конгрегації доктрин віри у вивченні найважливіших доктринальних питань. Очолює комісію кардинал Луїс Ладарія, Префект Конгрегації доктрин віри. Чени комісії кожного року збираються на пленарне засідання та представляють Святішому Отцеві результати богословських досліджень стосовно актуальних питань доктрини віри Католицької Церкви.

Секретаріат Глави УГКЦ в Римі

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next