АКТУАЛЬНО

Священник з Херсона розповів про ситуацію в місті та душпастирство в умовах війни

П'ятниця, 04 березня 2022, 20:25
Отець Ігнатій Москалюк, ЧСВВ, з Херсона розповів, яким сьогодні є життя міста і які там можливості душпастирського служіння УГКЦ.

За словами священника, на сьогодні душпастирство у Херсоні є обмежене, оскільки впродовж останніх двох днів людям було цілковито заборонено покидати свої домівки.

«Сьогодні, 4 березня, перший день, коли можна було вийти на вулицю. До нас на молитву прийшло чотири людини, – каже о. Ігнатій. – На молитву приходять люди до монастирської каплиці в проміжку між звучанням сирен, у спокійний час».

«Ми в Херсоні цілковито відрізані від зв’язку, немає українського телебачення, транслюється лише російська пропаганда на російських каналах. Відключено також мобільні оператори "Київстар" і "Водафон", не підключається навіть радіо. Інформаційно ми повністю ізольовані», – розповів священник.

За тиждень, каже він, люди вже звикли до гудків сирени і дуже сильно не здригаються, хоча, звичайно, тривога охоплює.

«Проте найбільш тривожно є те, що ми цілковито відрізані від новин і не знаємо, що відбувається в Україні. Ми не знаємо, якою є ситуація», – підкреслює він.

Отець Ігнатій також розповів, що два дні тому, 2 березня, біля монастиря були гучні обстріли. Кілька снарядів впало зовсім близько – на відстані 200 метрів від монастирського будинку. В результаті обстрілів у мікрорайоні, де розташований монастир, було пошкоджено два будинки і школу.

«Що стосується духовного життя, то ми в цей тривожний час зберігаємо церковне правило, молимося вервицю. Я практикую також адорацію Найсвятіших Тайн впродовж години», – додає чернець-василіанин.

Як відомо, 1 березня російські війська розпочали штурм Херсона. Намагаючись захопити місто, окупанти обстрілювали житлові масиви.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next