АКТУАЛЬНО

Священники архикатедри Тернополя працюють над пасторальним планом на 2021 рік

Понеділок, 08 березня 2021, 12:11
3 березня священнослужителі архикатедрального собору УГКЦ Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці міста Тернополя провели стратегічне планування душпастирських ініціатив на 2021 рік.

Під головуванням настоятеля собору о. Ореста Павліського та у світлі душпастирських напрямних стратегії УГКЦ «Жива Парафія - місце зустрічі з живим Христом» священники обговорили стан душпастирства на парафії, зокрема в обставинах пандемії, та планували парафіяльну діяльність у сфері євангелізації та катехизації.

Особлива увага буде приділена вченню Католицької Церкви про спільнотне життя та ортодоксальне вчення Ісуса Христа, також були обрані тематики, над якими розважатимуть на рівні парафіяльної спільноти та парафіяльних груп зокрема.

Серед цікавих душпастирських ініціатив були прийняті такі: реколекційні науки в часі Великого посту; катехитичні проповіді під час щоденних молитов Хресної дороги; регулярні місячні формаційні зустрічі парафіяльних груп та спільнот з отцями-духівниками; паломництво членів Парафіяльної Ради та церковних хорів до відпустових центрів; заснування чоловічої парафіяльної спільноти тощо.

Наступні дві сесії священничих соборчиків будуть присвячені напрацюванням для покращення харитативного служіння на парафії та літургійного життя. Отці також вирішили запросити парафіян собору ділитися своїми пропозиціями, адже це, на їхню думку, сприятиме оживленню душпастирства на парафії.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами http://www.tze.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next