АКТУАЛЬНО

Священники Чернечої родини Воплоченого Слова організували для чоловіків Ігнатіївські духовні вправи

Четвер, 11 березня 2021, 18:39
Протягом чотирьох днів, з 5 по 9 березня 2021 року, у Парафіяльно-монастирському центрі імені святого папи Івана Павла ІІ при парафії Святих Кирила і Методія в Івано-Франківську проходили духовні вправи для хлопців і для чоловіків.

Такі заходи священники та сестри Чернечої родини Воплоченого Слова проводять кілька разів на рік, і багато людей мають добру можливість скористатися і духовно відновитися. Цього разу було п’ятнадцятеро учасників з різних міст України.

В Україні книжка «Духовні вправи» побачила світ завдяки отцям єзуїтам та видавництву «Свічадо». Її автором є іспанський святий і містик Ігнатій Лойола.

Такі духовні вправи – це особливий і окремо виділений час для пізнання себе, щоб побачити, що є невпорядкованого у житті, який лад треба зробити, з якими гріхами та недобрими звичками треба боротися; це час, щоб побачити свої невпорядковані схильності, прив’язаності, впертості щодо сотворінь на противагу необхідної прив’язаності до нашого Господа Ісуса Христа.

Під «духовними вправами», за словами автора «розуміються всі способи іспиту совісті, медитації (роздумування), контемпляціїї (споглядання), молитви вголос і розумової, та інших духовних діянь.

У духовних вправах можуть брати участь усі охочі – і священники, і богопосвячені особи, і миряни. Головне, щоби людина розуміла, на що вона йде і чого прагне від цього часу усамітнення, роздумів і молитви. Святий Ігнатій навчає, що учасник, будучи вільним від справ і бажаючи осягнути якомога більшого поступу, зможе цього успіху досягнути, якщо «віддалиться від своїх друзів та знайомих і від усіляких земних турбот, перейшовши, наприклад, з дому, де живе, до іншого дому чи кімнати, аби якомога більше бути на самоті і відтак мати змогу щодня ходити на Літургію і на вечірню, не остерігаючись, що хтось його потривожить чи стане на перешкоді. Таке усамітнення має поряд з багатьма іншими три головні переваги. По-перше, віддаляючись від друзів і знайомих та від поточних не надто впорядкованих занять, щоб служити Господу Богові і славити Його, ми здобуваємо чималу заслугу в очах Його Божої Величі. По-друге, перебуваючи у такому усамітненні і не розпорошуючи увагу на багато різних питань, а натомість зосереджуючись на одному, а саме на служінні нашому Творцеві і на духовному поступі, ми можемо вільніше спрямовувати свої природні здібності на досягнення такої бажаної мети. По-третє, що більше ми усамітнюємося та відокремлюємось, то більше можемо зближуватися і поєднуватися з нашим Творцем і Господом, а що більше ми у такий спосіб з Ним поєднуємосч, то більшою є наша здатність сприймати дари та ласки від щонайвищої Божої доброти» (ДВ, 20).

Такі заходи Згромадження Воплоченого Слова проводить кілька разів на рік, запрошуючи до участі у них парафіян, третьочинців, молодь та всіх охочих, як мирян так і духовних осіб, одружених і неодружених, незалежно від віку. Самі члени Чернечої родини Воплоченого Слова беруть у них участь  щороку – на п’ять днів і кожних десять років – на місяць

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами http://ugcc.if.ua

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next