АКТУАЛЬНО

Священники Київської архиєпархії беруть онлайн-участь у щорічних формаційних курсах

Понеділок, 11 травня 2020, 12:56
Сьогодні для священників та дияконів Київської архиєпархії розпочали щорічні формаційні курси. Участь у навчанні духовенство бере у форматі онлайн.

Як зазначив канцлер Київської архиєпархії протоієрей Василь Чудійович, формаційні курси для духовенства відбуватимуться 11-12 травня 2020 року. «Кожен день нашого навчання є поділений на два блоки: ранковий та обідній. Відповідно до нашої формаційної програми, цими днями ми розглядатимемо Євангеліє від Івана, історію Замойського Синоду та його рецепції на Правобережній Україні, а також будемо вивчати тайм-менеджмент та особистісний розвиток», - розповів о. Василь.

Так, першого дня науки для духовенства провадить о. Ігор Цмоканич на тему «Богословські особливості Євангелія від Івана». У своєму навчанні лектор, зокрема, говорив про те, що Євангеліє від Івана – єдине Євангеліє, яке написане свідком. «Це Євангеліє найбільш юдейське, якщо порівнювати його з першими трьома. Своєрідна риса Євангелія від Івана – точність у деталях, а також містична і символічна глибина. Дехто вважає це Євангеліє певним духовним реалізмом Івана, тобто він точно, у деталях, бачить якусь глибшу духовну реальність», - говорив о. Ігор.

Пресслужба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next