АКТУАЛЬНО

Священномученик Василій Величковський навідав свій ковельський храм

Вівторок, 05 січня 2021, 13:02
З милості Божої вірні храму блаженного Василія Величковського м. Ковеля Луцького екзархату мали у неділю перед Різдвом особливого гостя. Цього дня у святині вперше урочисто вшанували мощі небесного покровителя парафії.

Блаженний Василій Величковський, невтомний чернець-місіонер ХХ століття, свого часу майже десяток літ прожив у Ковелі, голосячи Боже Євангеліє. Сьогодні ковельчани, шануючи його пам’ять, зводять перший у світі храм на прославу його імені.

Святі мощі для поклоніння привезли зі Львова, де знаходиться квартира-музей священномученика, подружжя Олега і Тетяни Чихарівських, котрі поширюють в українському народі набожність до цього великого святителя, мученика і чудотворця.

Перед Літургією на церковному подвір’ї мощі передали адміністратору парафії о. Іванові Дутці, а він під гомін церковних дзвонів вніс їх до каплиці. Після Служби Божої Олег і Тетяна Чихарівські представили цікаву презентацію про життєвий подвиг священномученика та розповіли про дар чудотворінь, котрим Господь прославив Свого угодника. Зокрема, торік за заступництвом блаженного Василія відбулось зцілення від раку легень молодого чоловіка.

Після спільної молитви о. Іван благословив мощами всіх присутніх на зцілення душі і тіла та сердечно подякував достойним Олегові і Тетяні Чихарівським за їхнє місійне служіння. Священник також розповів про знаки опіки священномученика Василія над ковельською парафією, котрі відомі всім парафіянам, які ревно моляться до блаженного.

Урочистості завершились спільною світлиною на згадку про небуденну подію і благословенням святими мощами будмайданчика  храму, що зводиться.

 Департамент інформації УГКЦ за матеріалами http://lutsk-ugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next