АКТУАЛЬНО

Священнослужителі Донецького екзархату зібралися вперше за останній квартал

Понеділок, 03 листопада 2014, 17:24
30–31 жовтня Екзарх Донецький УГКЦ владика Степан (Меньок) разом із священнослужителями екзархату вперше за останній квартал зібралися, щоб поділитися усім пережитим та поміркувати над майбутніми планами душпастирства на екзархальній території. Зустріч відбулася в Запоріжжі.

Додамо, що учасниками зустрічі були і члени робочої групи для впровадження стратегії УГКЦ «Жива парафія»: о. Михайло Гарват, с. Еммануїла Харишин та о. Петро Рак. Отець Михайло розповів священикам про дванадцять пріоритетних напрямків програми розвитку парафії (катехизація, плекання східної ідентичності, соціальне служіння, єдність всередині Церкви, євангелізація, формація духовенства, служіння молоді, екуменізм, служіння мігрантам, управління дарами та освіта). На його думку, якщо парафія  не буде дієвою, то годі прагнути цього для всієї Церкви. Сестра Еммануїла представила питання перебігу єпархіальних соборів, які зараз відбуваються за порядком в УГКЦ. А о. Петро розповів про функціонування Відділу комісій Патріаршої курії УГКЦ, який він очолює, та презентував літературу, котру видали окремі комісії УГКЦ. «Донецький екзархат – це місце, де можна зустріти Христа, який витирає сльози з очей матерів. Ви для нас є прикладом  «живої» Церкви. Перебуваючи цими днями разом із вами, я побачив глибоку віру в Бога», - сказав о. Петро.

Священик екзархату Михайло Неїжмак представив свою роботу в Бюро УГКЦ з питань екології, секретарем якого він є: «Якщо наше життя буде якісне і нам вдасться зберегти наші ресурси, то ми не будемо шкодити своєму здоров’ю, а значить Творцю».

Усі дні зустрічі проходили в дусі спільної молитві за мир в Україні.

Прес-служба Донецького екзархату УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next