АКТУАЛЬНО

Священнослужителі Коломийської єпархії вчилися реалізувати соціальні проекти

Вівторок, 12 березня 2019, 16:06
З 5 по 7 березня 2019 р. у Брюховичах пройшов перший у цьому році навчальний модуль з адміністрування соціальних проектів «Основи роботи в громаді та планування соціальних проектів».

У навчанні взяли участь представники двох парафій Коломийської єпархії: Святого Чудотворця Миколая м. Коломиї та Святого Архистратига Михаїла із Заболотова.

Це вже третій сезон програми «Студії живої парафії», яку організовують  благодійна організація  «Львівська освітня фундація» та благодійний фонд «Карітас Україна». Така модульна програма реалізується в рамках проекту Карітасу України «Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їхньої участі в житті громад на місцевому рівні». Цього року провідною думкою зустрічі були слова Блаженнішого Любомира Гузара: «Майбутнє нашого народу не є справою тільки влади, це справа всього народу».

Протягом програми учасники мали змогу попрацювати із фаховими викладачами, які мають великий довід у сфері реалізації соціальних проектів у місцевих громадах. Своїм досвідом поділилися громадські організації та релігійні громади, які успішно розвивають соціальне служіння.

За підсумками навчань десять команд отримають міні-гранти від Львівської освітньої фундації на реалізацію проектів, опрацьованих у рамках навчальної програми. Програма триватиме шість місяців та складатиметься з трьох модулів. Основна мета Стратегії – розвиток на рівні парафій, який стане можливий завдяки праці у трьох ключових напрямках: плекання духу жертовності та соціальної відповідальності; розвиток безпосереднього служіння; інституційний та професійний розвиток служіння в місцевій громаді.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://kolugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next