АКТУАЛЬНО

Священнослужителі УГКЦ поблагословили випускників Військово-морського ліцею в Одесі

Понеділок, 30 травня 2016, 17:36
Владика Михайло (Бубній), Екзарх Одеський, та о. Олександр Смеречинський, головний морський капелан УГКЦ, благословили випускників Військово-морського ліцею і вручили грошові премії найуспішнішім учням під час урочистої випускної церемонії, яка відбулася на плацу ліцею 28 травня.

Випускники отримали п'ять премій: одну за знання української мови і літератури та чотири з базових предметів – фізики, математики, історії України, англійської мови. Гроші (3000 грн) для кожного переможця виділив Центр військового капеланства Львівської архиєпархії УГКЦ.

У привітальній промові для ліцеїстів Екзарх Одеський відзначив, що у військові установи люди поступають для того, щоб передусім служити. За його словами, військова справа як така – це служіння ближньому, служіння Батьківщині.

«Ліцей – це дуже гарна школа, яка виховує до такого служіння, – сказав Одеський екзарх. – Ісус Христос навчив нас служити. Він прийшов не щоб Йому служили, а щоб самому послужити людям, віддати за них своє життя. Таким чином, служіння випускників ліцею – це також їхня участь в служінні самого Христа».

«Військово-морська капеланська служба УГКЦ опікується і майбутнім наших ВМС, – говорить головний морський капелан УГКЦ о. Олександр Смеречинський. – Нашою місією є впливати на духовний і моральний світ воїнів та майбутніх воїнів. Як спосіб мотивації до кращого навчання виникла ідея заснувати премії-стипендії для кращих ліцеїстів, які проявляють старання у навчанні».

З вітальним словом до присутніх звернулися також голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі та український письменник Іван Драч.

Наприкінці акції о. Олександр Смеречинський роздав випускникам пам’ятні образки із зображенням Христа та Пресвятої Богородиці.

 

kapelanstvo.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next