АКТУАЛЬНО

Священнослужителі, висвячені Блаженнішим Мирославом Іваном, вшанували свого святителя

Понеділок, 02 червня 2014, 12:16
29 травня 2014 року в м. Броди з ініціативи о. Ярослава Царика, голови мирянського руху Сокальсько-Жовківської єпархії, відбулося відзначення 100-ліття з дня народження Патріарха Мирослава Івана Любачівського.

Розпочалося святкування виставкою про Блаженнішого Патріарха, яку підготував Інститут історії Церкви Українського католицького університету.

У храмі Воздвиження Чесного Хреста м. Броди з нагоди цього свята звершено Архиєрейську Літургію, яку очолив владика Кен (Новаківський), Єпарх Нью-Вестмінстерський, з Канади. Із ним співслужили священики, які були свячені Блаженнішим Мирославом Іваном: о. мітрат Володимир Касіян з храму Преображення Господнього м. Кам’янки-Буської, о. Роман Назаркевич з церкви Всіх святих українського народу с. Вузлове Радехівського деканату, о. Михайло Димид, перший ректор Львівської богословської академії, о. Петро Чаплюк з храму Пресвятої Трійці м. Броди, о. Іван Вихор, з храму Собору Пресвятої Богородиці м. Броди, о. Ярослав Царик, настоятель храму Воздвиження Чесного Хреста м. Броди.

Окрім цього на урочистість були запрошені священики, які допомагали Блаженнішому: о. Роман Шафран, тодішній канцлер, та о. Михайло Стахнів, колишній віце-канцлер Львівської архиєпархії.

Слово про покійного ієрарха виголосив владика Кен. Після Архиєрейської Святої Літургії відслужено Панахиду за Блаженнішим Мирославом Іваном. Опісля о. Ярослав Царик подякував владиці Кену і всім священикам, які прибули на це свято, і на знак цієї події всі вірні отримали пам’ятки про Архиєрейську Святу Літургію з нагоди 100-річчя з дня народження Блаженнішого Мирослава Івана Любачівського.

Також владика Кен вручив пам’ятні медалі парафіянам храму Воздвиження Чесного Хреста: Шах Антоніні, Грищук Дарії, Тереховській Надії, Адамцю Володимиру, Гром’як Мар’яні.

Діти студії «Сто талантів» благодійного фонду «Карітас-Броди» парафії Чесного Хреста вручили владиці Кену, як колишньому президенту Карітас-України, зроблену картину із квітів «Квітуча Україна».

Святкування продовжилося в педагогічному коледжі імені о. Маркіяна Шашкевича відбулася духовна академія і концерт. Слово мали владика Кен, о. Михайло Димид і о. Ярослав Царик. З концертною програмою завітав до Бродів о. Вітольд Левицький з м. Долини Івано-Франківської архиєпархії, який вже третій рік поспіль проводить фестиваль-конкурс духовної пісні ім. Блаженнійшого Мирослава-Івана Любачівського «З піснею до Бога». Разом із ним у концертній програмі приймав участь християнський ансамбль «Діти Світла».

Завершуючи святкування 100-річчя Патріарха Любачівського, о. Ярослав Царик зачитав слова отця Івана Музички про Блаженнішого: «У цім важким XX сторіччі ми мали підряд трьох великих мужів, що держали кермо нашого церковного корабля в міцних руках серед бурі і непевностей чи серед нашої паніки і непідпорядкованості. Ними були великий митрополит Андрей, слуга Божий Йосиф і спадкоємець їх обох – Блаженніший Мирослав Іван».

СВІТЛИНИ

Повідомили парафіяни храму Воздвиження Чесного Хреста м. Броди

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next