АКТУАЛЬНО

Свята місія в Луцькому екзархаті поєднала в молитві вірних у Ківерцях та Рожищі

Понеділок, 29 березня 2021, 11:49
З 22 по 28 березня 2021 року з ініціативи настоятеля храму Святого Івана Богослова м. Рожище отця Сергія Василіва і настоятеля храму Різдва Пресвятої Богородиці м. Ківерці отця Олександра Іванка відбулася Свята місія «Нам не вистояти пожертвою одиниць» (воїн – Герой України Тарас Матвіїв).

Місію провів отець Леонід Григоренко, ЗНІ.

У неділю, 28 березня, у храмі Різдва Пресвятої Богородиці міста Ківерці було засноване Архибратство Матері Божої Неустанної Помочі, до якого вступили тридцятеро охочих парафіян. Під час Святих місій люди слухали духовні науки отця Леоніда, приступали до Таїнств Покаяння і Євхаристії. Душпастирі разом з місіонером відвідували важкохворих, які перебувають удома.

Щоденно люди роздумували над такими темами проповідей: молитва, Пресвята Богородиця, сім’я, страждання Ісуса. З нагоди місій були виготовлені банери, які на прохання прихожан спроєктувала мама воїна – Героя України Тараса Матвіїва – п. Валентина Матвіїв. А в неділю, 28 березня, за чисельною участю вірних різних конфесій у Ківерцях, на території храму Різдва Пресвятої Богородиці, відбулося урочисте відкриття і посвячення банера із гаслом «Будьте гідні ранкового сонця» (Герой України Тарас Матвіїв). На відкритті була мама воїна Віталія Михайленка – п. Зоряна Михайленко з м. Ківерці.

На завершення о. Леонід Григоренко уділив апостольське благословення і повний відпуст, який всі пожертвували за душі побратимів і посестер, які, народившись для неба, віддали своє життя за Батьківщину.

 Департамент інформації УГКЦ за матеріалами http://lutsk-ugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next