АКТУАЛЬНО

Свята вечеря Владики Михайла (Колтуна) із військовослужбовцями

Понеділок, 10 січня 2011, 11:23
6 січня Владика Михайло (Колтун), керівник Департаменту Патріаршої курії у справах душпастирства силових структур України, очолив Святу вечерю, за якою зібралися військовослужбовці Третього окремого полку армійської авіації м. Броди.

6 січня Владика Михайло (Колтун), керівник Департаменту Патріаршої курії у справах душпастирства силових структур України, очолив Святу вечерю, за якою зібралися військовослужбовці Третього окремого полку армійської авіації м. Броди.

Раніше Святвечір відзначали лише строкові солдати, а цього року до них приєдналися і військовослужбовці за контрактом. Урочиста частина вечора розпочалася у парафіяльній церкві Богородиці-Володарки України, що знаходиться біля військової частини. На святковій Літургії було освячено просфору, що роздається усім членам родини чи спільноти і споживається на початку Святої вечері.

Наприкінці Літургії Владика привітав усіх присутніх зі святом Різдва та побажав, щоб "народження Ісуса Христа поселило мир у серцях та духовно збагатило всіх, хто цього прагне".

Після Богослужіння Владика направився до військової частини, де в їдальні розпочалася урочиста Свята вечеря. Крім військовослужбовців та командувачів складу, на святі був також хор з м. Броди – «Боян», котрий підготував з нагоди Різдва особливу культурно-пізнавальну програму.

Учасники хору ознайомили присутніх з традиціями Святого вечора та різдвяних свят і віншуючи запросили усіх до столу.

Традиційною ноткою заходу став парафіяльний вертеп, що у мистецько-театральний спосіб відтворив чудо народження Ісуса Христа.

На початку Вечері Владика Михайло (Колтун) роздав усім присутнім частинки просфори, що, за словами диякона Романа Грици, символізувало єднання всіх, хто був поруч одне з одним, в єдину спільноту.

Традиційними стравами на столі стали кутя та борщ. Під час частування лунали колядки від хору «Боян».

Після закінчення трапези слово взяв заступник командувача частиною, який промовив від військовослужбовців, зазначивши, що слово «Різдво» є початком нашого християнського життя. За його словами, це свято є застановою перед самим собою, можливість відшукати та ясніше окреслити важливі орієнтири у своєму житті.

На святі був також дитячий вертеп, учасники якого склали свої побажання гостям свята.

Командир частини на завершення Святвечора подякував Владиці, а єпископ висловив радість з приводу належного проведення заходу та відзначив велику зацікавленість з боку військовослужбовців усім, що відбувалося під час свята.

 

Повідомив диякон Роман Грица

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next