АКТУАЛЬНО

Святий Миколай БФ «Карітас-Київ» прийшов до 1900 дітей

Середа, 30 грудня 2015, 13:42
«БФ «Карітас-Київ» у рамках постійної праці надає допомогу багатьом дітям і кризовим сім’ям. Окрім цього, проводяться різні акції. Однією з таких є подарунки для дітей до свята Святого Миколая. Цього року Карітас завдяки жертводавцям надав понад 1900 подарунків для різних категорій дітей», - повідомляє о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

Святий Миколай Карітасу попрямував до дітей, які його з нетерпінням чекали. Так, подарунки отримали діти з кризових, малозабезпечених, неповних і багатодітних родин, а також діти із сімей вимушених переселенців та діти, батьки яких загинули в АТО та на Майдані.

Святкування свята Святого Миколая відбувалося як у київському Карітасі у декілька етапів, так і далеко поза ним. Це було свято добра і віри до дня Святого Миколая, яке відбулося для тих, хто ніколи або не чув про Миколая, або не вірив у нього. Тому це для них стало реальністю. У цих святкуваннях у Карітасі взяло участь понад 300 дітей, а ще і їх батьків, а до решти Миколай попрямував у різні куточки України.

На сьогодні БФ «Карітас-Київ» надав допомогу понад 15 000 осіб вимушено переселених зі Сходу України, багато з них – діти. Їм особливо потрібна увага та турбота, і співробітники Карітасу роблять все можливе, щоб діти-переселенці почували себе щасливо і радісно в це свято добра. Особливо поважними гостями свята були актори із Київської Трьохсвятительської семінарії, які виступали перед дітьми із виставою про Миколая.

«Від свого імені та від імені всіх дітей, які отримали подарунки від Святого Миколая Карітасу, хочу висловити щиру подяку усім благодійникам, волонтерам та партнерам, бо саме вони посприяли до того, щоб на дитячих обличчях сяяли усмішки та радість. Дякую їм, що в такий непростий для країни час знайшли можливості та бажання на щедрість. Дякую «Лицарям Колумба», завдяки яким більшість із цих дітей отримали подарунки. Кожна дитина відчула, що Миколай про неї не забув, приніс солодощі та інші подарунки, яких вона так чекала. Саме завдяки праці великої кількості людей та добродіїв у серцях дітей ще довго пануватиме радість та віра в чудеса святого Миколая. Будьмо сіячами добра щодня і це змінить наш світ, тому запрошую до співпраці у допомозі тим, хто голодний, кому холодно, хто немає в що вдягнутися, хто шукає останню копійку на життєво важливі медикаменти», – висловлюється директор БФ «Карітас-Київ» о. Роман Сиротич. 

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next