АКТУАЛЬНО

Святий Миколай у Будапешті

Середа, 23 грудня 2015, 10:52
20 грудня в м. Будапешті відбулося свято Миколая для української малечі. Захід розпочався із виступу діточок української недільної школи. Відтак кожна дитина мала нагоду проявити свої таланти перед св. Миколаєм і отримати від нього подаруночок. На завершення в залі для присутніх виступила із святковою програмою художній керівник вокального ансамблю «Намисто» Слюсаренко Олена.

Після святкової програми учасники дійства взяли участь у Божественні Літургії з нагоди празника Святого Миколая. Літургію очолив отець Дам‘ян Габорій. Під час проповіді священик підкреслив основну рису  святого Миколая – бути милосердним. За словами проповідника, «ця чеснота найбільше уподібнила святого до Господа Бога, бо Він є найбільшим милосердям». Після Літургії о. Дам‘ян прочитав звернення Блаженнішого Святослава з нагоди відкриття Ювілейного року Божого милосердя та привітав усіх іменинників.

Після молитви «Боже великий, єдиний» був виступ заслуженого діяча мистецтв України, професора вокалу Київського національного університету культури і мистецтв, тенора Миколи Сікори.

Прес-служба УГКЦ в Угорщині

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next