АКТУАЛЬНО

Святий Миколай завітав до Донецька

Вівторок, 23 грудня 2014, 12:32
21 грудня 2014 року в парафії Святого Миколая УГКЦ Донецька відбулося святкування. Після Божественної Літургії Святий Миколай відвідав маленьких парафіян, які проживають на території Донецька.

Таким чином 16 діток отримали подарунки від Миколая за свій послух та молитви. Незважаючи на те, що в місті тривають військові дії, щодня в цій парафії відбуваються Богослужіння. Напередодні, до дня Святого Миколая, допомогу сиротам і багатодітним сім’ям надіслав БФ «Карітас».

За словами о. Михайла Заверчука, настоятеля храму Святого Миколая, крім щоденних Богослужінь, у парафії часто служать Чин похорону та хрещення. У неділю участь у Літургії бере близько сотні греко-католиків, які проживають у Донецьку.

Як відомо, храм Святого Миколая освятили торік. Будівля храму не постраждала внаслідок обстрілів, однак вікон у церкві немає.

«Доки не буде миру в серці, доти не буде миру на Донбасі. Парафія живе, люди моляться і підтримують одне одного, хоча їм морально тяжко. Бракує допомоги…» - прокоментував о. Михайло.

Наступного дня, 22 грудня, Святий Миколай завітав до дітей, які лікуються в офтальмологічному відділенні Донецької клінічної лікарні.

 Руслана Ткаченко, прес-служба Донецького екзархату УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next