АКТУАЛЬНО

Святий Миколай завітав до дітей БФ «Карітас-Київ»

Четвер, 26 грудня 2013, 14:55
19 грудня 2013 року до БФ «Карітас-Київ» завітав Святий Миколай. У святкуванні взяли участь 80 учасників – підопічних дітей. Особливими гостями свята були актори, які виступали перед дітьми із багатодітних та неблагополучних сімей із виставою «Подарунки Святого Миколая». Режисер Юлія Карпицька підібрала вдалий сценарій, що відповідає зацікавленням сучасної дитини. За словами Юлі театр можна назвати сімейним, бо у виставі брали участь батьки зі своїми дітьми. Привітали дітей зі святом та побажали миру, наснаги й взаєморозуміння, оскільки саме з цього починається мотивація для переміни життя на краще.

Святковий вечір розпочався короткою розповіддю про те, ким за життя був Миколай. Увагу було зосереджено на основних чудах, які трапилися за участю цього святого. Після цього діти радо зустріли Святого Миколая, який привітав їх зі святом та представив виставу, постановку якої здійснював творчий колектив аматорського театру.

В основі вистави була історія про сучасного хлопчика, який не вірив у святого Миколая. Діти радо спостерігали за розвитком сюжету, де хлопчик отримав від Миколая п’ять життів та завдання – пройти три рівні, щоб повернутися додому.  Велика радість охопила публіку, яка побачила, що хлопчик все-таки знайшов шлях та, насамкінець, віддав своє життя за сестру. Після цього Миколай врятував хлопчика і повернув додому. Ця вистава піднесла настрій дітям, які прибули на свято, бо вони вірять у святого Миколая, його заступництво та добре серце.

Пан Святослав Сурма - Святий Миколай - розповідає: «Було приємно бачити стількох дітей, які з великою увагою спостерігали за тим, що відбувалося під час вистави. Коли запитував про щось їх, то реагували майже всі, їхня увага була сконцентрована на подіях, які відбувалися навколо св. Миколая. Вони були зацікавлені тим св. Миколаєм, про якого вже багато чули, але, напевно, більшість не бачили». Про акторів-аматорів, з якими довелося разом працювати, пан Святослав відгукується дуже схвально: «Сподобалися люди, які були поруч, особливо вражає справжня щирість та взаємодопомога осіб, з якими ще вчора не був знайомий. Святий творить чудо не лише для дітей, а, як виявилося, ще й для дорослих, які здатні щиро ділитися любов’ю, а це найцінніше…».

Насамкінець, на сцену знову повернувся до дітей Святий Миколай, щоб вислухати кожну дитину. Діти розповідали вірші, танцювали, співали пісень й за це отримували подарунки: навкруги панувала радість та очікування моменту зустрічі з Миколаєм кожної дитини. Кожна дитина відчувала те, що святий Добродій про неї не забув, приніс солодощі та подарунки, за які Благодійний фонд «Карітас-Київ» висловлює щиру вдячність усім жертводавцм, які долучилися до цього свята.

Окрім цього,  кожна сім’я отримала продуктові набори із рук заступника голови правління Цільвіка Олега Валерійовича, який особисто приїхав, щоб разом із дітьми розділити радість свята Святого Миколая та стати для них Чудотворцем.

Дякуємо також і Вікторії Бондар із Української біржі благодійності, яка привезла для дітей мандаринки.

«Діти, які отримали ці подарунки, неймовірно вдячні всім партнерам та спонсорам благодійного фонду, в їх серцях ще довго пануватиме радість та віра в чудеса Святого Миколая», - підсумовує о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

Прес-служба «Карітас-Київ»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next