АКТУАЛЬНО

Святий Миколай побував у Центрі реабілітації дітей з ураженням нервової системи в м. Полтава

Неділя, 21 грудня 2014, 07:57
19 грудня 2014 року Божого у Центрі реабілітації дітей з органічним ураженням нервової системи м. Полтава відбулося свято Миколая.

Цей медичний заклад ― єдиний у Полтавській області, який займається процесом лікування, реабілітації та фізичної підтримки дітей, котрі мають проблеми з центральною нервовою системою, ДЦП та іншими нервовими захворюваннями.

Потім до всіх присутніх звернувся з привітальним словом отець Юрій Кролевський, настоятель парафії Пресвятої Тройці УГКЦ м. Полтава.

― Так часто буває, що люди, які зовні виглядають здоровими, всередині є по-справжньою хворими, ― зауважив душпастир, ― а люди, які хворі ззовні, мають здорову, чисту душу.

Отець Юрій розповів про події свого життя, пов’язані з тяжкою хворобою, які спонукали його стати справжнім християнином, і висловив свою солідарність з усіма людьми, які щодня долають безсилля, хворобу і зневіру. Крім того, священик розповів дітям про святого Миколая і Пресвяту родину, а також про важливість різдвяних свят.

Після того священик подарував кожній дитині дитячу Біблію та солодкі подарунки від Святого Миколая.

Потім лікарі-практиканти реабілітаційного Центру поставили святкову виставу, в якій змалювали особу великого святого, його життя та діяльність.

― Сьогодні ми всі стаємо свідками великої зміни свідомості нашого суспільства, а це допомагає нам визначити себе як особистостей, зрозуміти ким ми насправді є, ― вважає о. Юрій Кролевський. ― Це допомагає нам подивитися на світ та на Полтаву іншими очима, по-новому як на центр та колиску української духовності, де свято Святого Миколая стає невід’ємною частиною суспільного життя.

Прес-служба парафії Пресвятої Тройці у м. Полтава

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next