АКТУАЛЬНО

Святий Престол наново висловив свою близькість і солідарність до народу України

Субота, 28 березня 2015, 07:17
Святий Престол ще раз висловив свою близькість і солідарність до народу України з приводу теперішнього конфлікту. На цьому наголосив архиєпископ Сільвано Томазі, постійний спостерігач Апостольської Столиці при структурах ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві, виступаючи 26 березня 2015 року на 28-й сесії Ради з прав людини Організації Об'єднаних Націй.

З посиланням на заяву, зроблену Постійним представництвом під час 25-ї сесії Ради з прав людини 26 березня 2014 року, Апостольська Столиця наново підкреслює нагальну необхідність шанувати міжнародний правопорядок, що стосується території України та її кордонів, як основного елементу для забезпечення стабільності як на національному, так і на регіональному рівнях, а також повернути закон і порядок, що ґрунтуються на повній пошані основних прав людини.

У зв'язку з цим Святий Престол схвалює кроки, зроблені для того, щоб забезпечити дотримання припинення вогню, як основної умови для  прийняття політичних рішень лише шляхом діалогу і переговорів. Одночасно Святий Престол підкреслює  вирішальне значення потреби з боку всіх сторін виконувати рішення, прийняті за спільною згодою, визнаючи у цьому контексті зусилля ООН, ОБСЄ та інших відповідних організацій, посилаючись на пакет заходів із здійснення Мінських угод.

Святий Престол вважає, що повне приєднання всіх сторін до положень зазначених угод, є обов'язковою умовою для всіх подальших зусиль щодо покращення гуманітарної ситуації та дотримання прав людини на постраждалих територіях, щоб насамперед покласти край жертвам людського життя, актам насильства та іншим формам зловживань.  Це повинно також включати звільнення всіх заручників і незаконно затриманих осіб та забезпечення безперешкодного доступу гуманітарної допомоги.

Крім того, Святий Престол стурбований надзвичайною соціальною ситуацією, в якій перебуває населення, яке потерпає від бідності, голоду, невпевненості та ризиків для здоров'я. Це також стосується поранених і переміщених осіб і сімей, які страждають від втрати своїх близьких. У цій невідкладній ситуації Святий Престол прагне запропонувати свою допомогу через свої установи та звертається до благодійних організацій Католицької Церкви з проханням активізувати й координувати свої зусилля з надання допомоги народові України. Святий Престол також  сподівається на солідарність міжнародного співтовариства.

uk.radiovaticana.va

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next