АКТУАЛЬНО

Святвечір у зоні АТО: священики і військові колядували разом

Вівторок, 13 січня 2015, 06:56
Святу вечерю згідно з галицькою традицією організували священики Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ для бійців передової в Луганській обл.

Отець Володимир Фірман, адміністратор Марійського духовного центру «Зарваниця», о. Володимир Топоровський, декан Зарваницький, о. Зеновій Пахолок та два семінаристи Тернопільської духовної семінарії з 4 по 9 січня перебували в місцях дислокації інженерно-будівельного батальйону М0796, батальйону «Айдар» у м. Щастя, артилерійської частини в с. Капітанове (Новоадарівський р-н), військового підрозділу у Сватово, а також відвідали декілька блокпостів.

Священики колядували з бійцями під музичні інструменти, провадили духовні бесіди, сповідали та служили Святі Літургії з нагоди Різдва Христового, на які приходили не тільки військові, але й місцеві жителі. На Святий вечір отці частували бійців кутею, голубцями, борщем й узваром, які приготували волонтери с. Зарваниця та Вишнівчик (Теребовлянський р-н). Жіночий батальйон «Тернопіль» підготував 1500 порцій вакуумованої куті, сухого борщу й узвару, які священики роздали військовим.

«Ми приїхали до наших хлопців на святкування Різдва Христового, бо хочемо, щоби вони відчули радість, яку дарує Ісус Христос - Боже Дитятко, - роповідає о. Володимир Топоровський. - Його народження у Вифлеємі Юдейськім було довгоочікуване, як і мир та спокій для кожного українця сьогодні. Сама атмосфера при зустрічі з нашими воїнами-захисниками і місцевими жителями вселяє надію на те, що Україна вистоїть та залишиться сильною й єдиною державою. Прикладом стала зустріч місцевих хлопчиків із нашими бійцями, які патрулюють на блокпості. Діти нас привітали словами "Слава Україні!", а коли ми їм відповіли "Героям слава!", то вони доповнили: "Слава українським воїнам"».

«У приватних розмовах хлопці ділилися усім, що в них накопичилося за довге служіння. Вони сповнені оптимізму, не втрачають надії на те, що у близькому часі все закінчиться і вони повернуться до своїх домівок, де в їхні обійми припадуть батьки, дружини та діточки».

Священик зазначив: «Коли прийшов час їхати додому, хлопці, прощаючись із нами, запитували про те, коли ми до них приїдемо наступного разу. Ми мали велике бажання відповісти: "Краще ви, рідненькі, приїжджайте до нас у святу Зарваницю, повертайтеся живими-здоровими до родини, додому". А при потребі ми поїдемо знову, і це без жодних сумнівів».

До слова, о. Роман Дутчак та парафіяни с. Ігровиця пожертвували кошти на паливо, а родина Василя Довгошиї передали військовим м’ясні продукти та ковбасні вироби.

www.tze.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next