АКТУАЛЬНО

Святкування шевченківських днів у Брюсселі

Середа, 24 березня 2010, 07:23
Нещодавно, з нагоди 196 річниці з Дня народження Тараса Шевченка, учні старшого класу української школи Брюсселя, яка діє при парафії УГКЦ, провели відкритий шевченківський урок. В урочистій обстановці діти декламували твори Т.Шевченка; у національних костюмах виступили з виставою; розповіли вірші, які змальовують духовне багатство українського народу.
Нещодавно, з нагоди 196 річниці з Дня народження Тараса Шевченка, учні старшого класу української школи Брюсселя, яка діє при парафії УГКЦ, провели відкритий шевченківський урок. В урочистій обстановці діти декламували твори Т.Шевченка; у національних костюмах виступили з виставою; розповіли вірші, які змальовують духовне багатство українського народу. Після відкритого уроку всі учні, батьки, вчителі та гості були запрошені до братнього фуршету. Радник Посольства України у Бельгії Олександр Мороз висловив вдячність адміністрації школи та Душпастирству Брюсселя УГКЦ за ініціативу проведення відкритого шевченківського уроку. З цієї нагоди від Посольства України подаровано школі український прапор.

Секретаріат Душпастирства Брюсселя УГКЦ

Довідка: Українська школа Брюсселя відкрилась при парафії св.Володимира УГКЦ 22 березня 2009 року. У відкритті тоді взяли участь: народний депутат Арсеній Яценюк, чільні представники Посольства України у Бельгії, Місії України при ЄС. За рік діяльності число учнів зросло більш як вдвічі. Двоє учнів школи стали призерами  ІХ міжнародного конрурсу ім.П.Яцика 2009 року.
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next