АКТУАЛЬНО

Святкування у Сестер Служебниць в Україні

Субота, 20 червня 2015, 16:51
20 червня 2015 р. Сестри Служебниці Непорочної Діви Марії в Україні урочисто відзначили свято своєї Провінції – Співстраждання Матері Божої. На святкування до Провінційного дому у Львові прибуло багато сестер із різних куточків України та з-за кордону, а також добродії Провінції.

Архиєрейську Божественну Літургію з нагоди свята відслужив владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ і Митрополит Львівський. У проповіді владика Ігор поділився роздумами про Богородицю, яка страждала під хрестом свого Сина: «Що діялося в цій найблагороднішій душі? Яку відповідь вона давала на негідні вчинки та злочини людей? Мабуть, корилася духом, плакала, тремтіла і промовляла, що вона – Слугиня Бога. Бажала сповнити все згідно з волею Отця, що на небесах. Просила разом із своїм вмираючим на хресті Сином, щоб Отець Небесний простив гріхи кривдникам її Сина. Так, великий біль стискав серце Марії, але вона не тратила рівноваги, свідомо і цілковито перебувала в руках Божих. Ангел не прийшов до неї. Вона перебувала під хрестом із Богом, який помирав тілом. Крихітна й ніжна тілом, але алмазна духом, духовний брильянт, непорушна скеля в любові Бога та ближнього. Марія, стоячи під хрестом, була гідною подиву, гармонії й духовної краси. Вона навчає нас своєю безмовністю, спокоєм і сльозами. Зболілий, виснажений на силах, обезкровлений, перебуваючий у передсмертних судомах Ісус промовляв. Вона, виконавиця Закону, мовчки стояла у сльозах. О, Маріє, любляча і страждальна наша Мати, стережи нас від усякого зла, допомагай нам чинити добро. Просимо тебе, як твої зранені діти, випроси у Господа миру в нашій Україні та всьому світі».

Після Літургії провінційна настоятелька с. Боніфатія Дяків подякувала митрополитові за спільну молитву та привітала дев’ять сестер, які цього року святкують 25-ліття богопосвяченого життя: с. Адріяну Матківську, с. Катерину Калітовську, с. Василію Очкусь, с. Наталію Грицулу, с. Емілію Вандич, с. Соломію Янкович, с. Олену Гнідець, с. Єремію Іванишин і с. Вінкентію Назаркевич. А владика Ігор вручив сестрам пам’ятні ювілейні привітання від Святішого Отця Франциска, Папи Римського.

Під час святкувань сестри-ювілятки поділилися цікавими розповідями про те, як Господь у переломний момент нашої Церкви (вихід із катакомб) у різний спосіб кликав кожну з них до служіння Йому. На святі були присутні наймолодші сестри-новички, які дуже збагатилися цими відомостями.

Під час святкувань Сестри Служебниці в молитві згадували усіх добродіїв Провінції, завдяки яким можуть якісно сповняти свій апостолят у різних сферах (виховній, медичній, соціальній) та працювати для поширення Божого Царства на землі.

Сестри Служебниці, Львів

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next