АКТУАЛЬНО

Свято Блаженної Йосафати

Субота, 22 листопада 2014, 20:23
20 листопада Церква спогадує пам'ять преподобної матері Йосафати Гордашевської. Цього дня монастирі сестер служебниць у всьому світі відчинені для всіх, хто хоче молитися і просити заступництва в блаженної Йосафати, яка є співзасновницею вищезгаданого Згромадження.

Напередодні свята Високопреосвященний владика Ігор (Возьняк), Львівський Архиєпископ і Митрополит, відправив у каплиці провінційного дому сестер служебниць у Львові Велику вечірню з литією. Під час проповіді архиєрей заохотив сестер часто роздумувати над життям преподобної Йосафати та наслідувати першу служебницю.

У день свята в каплиці провінційного дому сестер служебниць у Львові були виставлені мощі преподобної Йосафати для всіх, хто бажав прийти і помолитися через її заступництво. Протягом дня приходили миряни, семінаристи, священики, богопосвячені особи. Варто згадати, що преподобна Йосафата є особливою покровителькою для родин, які не мають дітей. Через молитву за її посередництвом кілька родин уже вимолили в Бога дар батьківства, тому теж зі своїми діточками прийшли подякувати блаженній.

Перша сестра служебниця Йосафата була дуже чутливою до обставин свого часу і навчала сетер передавати іншим ті вічні правди Євангелія. Її життя було сповнене великою любов’ю до Бога, яку вона реалізувала в любові до ближнього, у бажанні святості й у ревному служінні потребам свого народу. Вона сповіщає сучасній людині радикальну потребу і красу євангельського життя, навчає гармонійно втілювати свою віру в життя, яка є злукою з Христом у любові до ближнього. Тож сестро Йосафато, моли Бога за нас!

Сестри служебниці, Львів

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next