АКТУАЛЬНО

Для української малечі в Угорщині провели свято Миколая

П'ятниця, 27 грудня 2019, 11:53
21-22 грудня відбулося святкування Cвятого Миколая в Будапешті. Перший день святкування відбувся в церковній Рідній школі, де діточки різних класів декламували вірші та співали пісні для улюбленого святого.

У рамках свята відбулися різні ігри та забави, яку підготували вчителі школи, зокрема: Тетяна Тимканич, Світлана Вівчар, Галина Бойчук. На початку свята до присутніх батьків та дітей звернувся о. Дам’ян Габорій, який розповів про святого Миколая. Як зазначила керівниця школи Олена Бескоровайна, для шкільної спільноти є важливим святкування релігійних і державних свят.

Другий день святкування відбувся в неділю в парафії Покрови Богородиці УГКЦ у Будапешті. Після недільного богослужіння до дітей парафії також навідався святий Миколай.

Організаторка свята Оксана Габорій розповіла: "Свято Миколая - найулюбленіше свято для українських дітей в Угорщині, бо святий Миколай приходить до них двічі: за григоріанським календарем до угорських шкіл, де навчаються всі українські діти, і коли святкування відбувається за українськими традиціями. У той час українська дітвора отримує багато різних подарунків. Тому це свято є найкращим для дітей, якого чекають цілий рік і до нього готуються".

Святкування дня Миколая відбулося за підтримки Дому українських традицій в Будапешті, товариства "Нова хвиля", Столичного самоврядування українців в Угорщині та парафії Покрови Богородиці.

За матеріалами пресслужби УГКЦ в Угорщині

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next