АКТУАЛЬНО

Свято останнього дзвоника у новіційній школі відзначили поїздкою у Кременець та Підкамінь

Субота, 12 червня 2021, 15:08
9 червня 2021 року на завершення навчання у новіційній школі новики та новички монастирів і згромаджень УГКЦ разом із с. Магдалиною Витвицькою, ЧСВВ, заступницею голови Патріаршої комісії у справах монашества, відвідали м. Кременець та смт Підкамінь.

Також у поїздці взяли участь сестри Згромадження Воплоченого Слова та новики ЧСВВ разом зі своїм ігуменом-магістром о. Володимиром.

Прямуючи до Кременця, молилися вервицю, співали стихири Пасхи, відтак молилися спільно Божественну Літургію в храмі Різдва Пресвятої Богородиці, яку очолив парох о. Йосиф. На Службу Божу отець запросив своїх парафіян, яким після молитви розповіли про новіційну школу нашої Церкви та про монашество загалом.

Учасники школи також побували в Краєзнавчому музеї Кременця, у Кременецькому замку «Бона», в колишньому Єзуїтському колегіумі, зокрема в костелі Святих Ігнатія Лойоли та Станіслава Костки, який тепер належить ПЦУ, а також в костелі Святого Станіслава.

Наступним місцем, яке відвідали подорожуючі, був Крестопроісхожденський монастир отців студитів у Підкамені. Там з нагоди свята Вознесіння Господнього молилися Вечірню з литією, відтак отець-парох розповів про давню історію монастиря у Підкамені. Так завершилося цього року навчання у новіційній школі. Втомлені, але сповнені радістю і вдячністю всі щасливо повернулися додому.

Довідка. «Новіційну школу» започатувала  Патріарша комісія у справах монашества у 2003 році, запропонувавши чернечим інститутам об’єднати зусилля у формування новиків та новичок. Відтоді Комісія щороку проводить двосеместрове навчання новиків та новичок різних чинів та згромаджень. Таке навчання дає можливість здобути знання з літургіки, докуменів Церкви, богослов’я обітів, основ спільнотного життя, історії монашества, психології, Святого Писання, церковного співу і т. п. Заняття відбуваються у формі духовно-формаційних зустрічей в монастирі Святого Альфонса Львівської провінції Чину Найсвятішого Ізбавителя (Редемптористів) на вул. Замарстинівська, 225 у м. Львові, кожне із них тривалістю три академічні години. Усі інші знання, особливо ті, які дотикають характер самого інституту, дисципліну, харизму новики та новички здобувають у своїх монастирях під проводом  досвідчених отців та матерів-магістрів. У рамках школи молоді люди, які стають на дорогу «йти за Христом» мають нагоду мати зустріч з цікавими людьми, мати духовно-пізнавальні виїзди для кращого пізнання одні одних, своєї Церкви та своєї місії в ній.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами http://monashestvo.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next