АКТУАЛЬНО

Свято Покрови та День Захисника України в парафії Святої Анни м. Вишневе

Четвер, 15 жовтня 2015, 13:21
На свято Покрови Пресвятої Богородиці громада парафії Святої Анни УГКЦ з м. Вишневе провела благодійно-молитовну акцію з нагоди Дня захисника України для воїнів АТО та їхніх сімей в с. Софіївська Борщагівка, що в передмісті Києва. Цього дня настоятель громади о. Володимир Мальчин разом зі своїми парафіянами завітали до сусіднього села, як відоме ще з XVI століття як володіння Софіївського монастиря, щоб помолитися разом із захисниками України в цій місцевості.

На зустріч прибуло близько 40 родин учасників АТО, які мешкають в Софіївській Борщагівці. На початку зустрічі сільський голова О. Т. Кудрик привітав ветеранів АТО з їхнім професійним святом. Відтак о. Володимир від імені громади УГКЦ висловив слова вдячності та пошани всім воїнам-захисникам і  відслужив Молебень до Пресвятої Богородиці, помолившись осібно за всіх воїнів цього села (39 осіб), які нині продовжують службу в зоні АТО. Священик розповів історію свята Покрови, відзначивши, що Пресвята Богородиця віддавна була особливою покровителькою нашого народу, зокрема тих, хто мужньо захищав свою Батьківщину протягом віків. Настоятель парафії Святої Анни розповів присутнім про ініціативу Синоду УГКЦ, на яку радо відгукнулися його парафіяни, а саме - взяти під щоденну молитовну опіку тих воїнів із м. Вишневе та околиць, які зараз відбувають військову службу. Сім’ї учасників АТО отримали молитовну пам’ятку з нагоди свята Покрови з написом «Молимось за Тебе повсякчасно».

Священик звернувся до всіх присутніх із проханням: «Передайте, будь ласка, ці образки вашим синам, чоловікам чи побратимам на передовій  і скажіть, що, окрім їхніх рідних, є хтось, хто щоденно молиться за їхній захист зі своїми сім’ями у Вишневому чи в околицях і цим ми хочемо виявити їм нашу вдячність за їхній мужній подвиг». По завершені молитви сім´ї учасників АТО отримали благодійну допомогу у вигляді продуктових наборів та інших необхідних по господарству речей – всього 140 одиниць. «Наша молитва за воїнів-захисників поєднана з ділами милосердя для їхніх сімей – це найменше, що ми можемо зробити, щоб віддячити нашим хлопцям за їхній мужній подвиг та підтримати їхні сім´ї, які живуть серед нас», - підсумував о. Володимир Мальчин.

Напередодні, 10 жовтня, подібна молитовно-благодійна акція пройшла в м. Вишневому, де близько 20 сімей також отримали благодійну допомогу. Ще раніше, 11 вересня, благодійну допомогу було надано 30 сім’ям з Вишневого та Петрівського.

Загалом від початку військової агресії проти України  більше як 200 сімей переселенців та учасників АТО у Вишневому, Петрівському та Софіївській Борщагівці в Києво-Святошинському районі отримали благодійну допомогу на суму близько 180 000 грн. Частина цих коштів була зібрана силами місцевої громади, але більша частина надійшла від благодійників. Це в першу чергу допомога від міжнародної організації чоловіків-католиків «Лицарі Колумба», яка реалізує харитативну  допомогу в Україні через благодійний фонд «Карітас-Київ» за підтримки місцевих «Лицарів Колумба». Так, на зустрічі в Софіївській Борщагівці був присутній Великий Лицар Ради св. Василія Великого Микола Мостовяк, парафіянин громади Святої Анни, який долучився до організації свята. Проте свято не відбулося б без великої жертовної посвяти парафіянки Світлани Шемберко, яка постійно контактує з потребуючими в цій околиці.  Крім того, юна парафіянка з Вишневого Леся Шемберко, учасниця програми «Українська академія лідерства», регулярно відвідує зону АТО, щоб  передати благодійну допомогу від громади міста та інших доброчинців.

Прес-служба Київської архиєпархії УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next