АКТУАЛЬНО

Свято Преображення на Житомирському полігоні

П'ятниця, 21 серпня 2015, 13:07
19 серпня, у свято Преображення Господнього, вірні парафії Святого Василія Великого м. Житомира зініціювали та провели святкову збірку на закупівлю фруктів для військовослужбовців, які проходять курс підготовки на Житомирському полігоні.

До акції долучилися парафіяни Римо-Католицької парафії Святого Івана з Дуклі. На зібрані кошти вдалося придбати 1700 кілограмів смачних кавунів. Ще було зібрано кілька ящиків яблук та груш і свіжий мед.

Відтак два парафіяльних автомобілі вирушили на полігон. Свято розпочали молитвою. Після богослужіння протоієрей Віталій Сидорук (УКГЦ), отець Фаустин Кушнір OFM (РКЦ) та отець Володимир (УПЦ КП) освятили первоплоди.

Після молитви у супроводі військових священики вирушили до наметових містечок батальйонів, що дислокуються на полігоні. «Ми прибули сьогодні до вас з цими дарами, щоб розділити разом з вами світлий празник Преображення Господнього, а також подякувати за вашу службу, - звернувся до військових отець Віталій, що вже місяць здійснює капеланську службу на Житомирському полігоні. – Прийміть ці дарунки із запевненням у щоденній молитві за кожного з вас. Нехай Господь Бог збереже вас та наповнить ваші серця любов’ю!»

По завершення молитви військові частувалися освяченими перевоплодами.

stbasilparish.at.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next