АКТУАЛЬНО

Свято в ірпінській парафії Різдва Пресвятої Богородиці

Понеділок, 23 вересня 2013, 12:44
Два роки тому в Ірпіні був закладений наріжний камінь під майбутній храм Різдва Пресвятої Богородиці Київської архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви. За цей час парафіяльній громаді на чолі з отцем-настоятелем Мирославом Латинником вдалося довести будівництво до куполів та розбудувати активне парафіяльне життя.

У храмовий празник цієї парафії, день Різдва Пресвятої Богородиці, у Божественній Літургії взяли участь сім священиків, представники монашества та численні миряни. Очолив Літургію ігумен отців василіан у Києві о. Василь Тучапець.  

Разом із вірними молилися і представники правління Патріаршого товариства святого рівноапостольного великого київського князя Володимира. Після Літургії митрофорний протоієрей Олекса Петрів, духівник Патріаршого товариства, у вітальному слові наголосив на здобутках ірпінської парафії, підкресливши, що цей поступ закономірний – у становленні громади брали участь люди, які пронесли відданість своїй Церкві крізь лихоліття переслідувань богоборчого режиму. Він підкреслив, що ірпінська парафія – «жива парафія», цілісна і водночас різноманітна. У житті громади беруть активну участь миряни з родинами, пластуни і катехити. «Цей храм – це ваше творіння, через яке ви будете свідчити Христа навіть тоді, коли перебуватимете у своїх домівках за своїми справами, він буде височіти і свідчити Христа тим, хто проїжджатиме цими близькими до храму інтенсивними магістралями чи проходитиме повз нього», - сказав отець Петрів.

Від імені Патріаршого товариства парафіяльній бібліотеці було подаровано нове видання про історію і сучасність УГКЦ – «Українська Греко-Католицька Церква: Перші кроки. Ісповідництво. Відродження». «Для Патріаршого товариства святого Володимира це також непересічна подія, оскільки відвідини парафії і долучення до молитви та святкування означили поступ в осягненні основного завдання Товариства - сприяння духовному відродженню, утвердженню в суспільному житті традиційних християнських духовних цінностей київського благочестя», - зазначила голова Товариства Олена Ганцяк-Каськів.

 

Данута Костура

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next