АКТУАЛЬНО

Святу місію провели в парафії села Званівка Донецького екзархату

Вівторок, 06 квітня 2021, 12:01
Упродовж 21-28 березня 2021 року Божого в парафії Преображення ГНІХ у селі Званівці (Донецька область) проводилася Свята місія.

Темою місії був заклик святого папи Івана Павла ІІ «Відкриймо двері для Ісуса». Провідником був отець Корнилій Яремак, ЧСВВ.

Першого дня місії отець разом з вірними роздумував над вищезгаданим закликом. Також було виставлено ікону й мощі святого папи Івана Павла ІІ, який став покровителем місії.

Протягом цих місій отець Корнилій виголошував науки на різні духовні теми: про справжнє щастя, про важливість Євхаристії (кожний християнин на кожній Літургії повинен бути готовим прийняти Святе Причастя).

Ми, християни, маємо відкрити двері для Христа, а це означає – слухати Слово Боже та приймати Пресвяту Євхаристію, адже вона є знаком Божої любові до нас. Людина отримала чудовий інструмент від Бога – сумління (совість). І цей Божий інструмент за добрі вчинки – хвалить людину, а за погані вчинки – картає, і це картання людина хоче заглушити різними способами – роботою, музикою, різним шумом та гамором, іноді навіть алкоголем. Священник молитвою розрішення здійснює Божу волю. У сповіді ми кажемо Богу «Вибач!» – і Він нам прощає всі гріхи, знані і незнані, легкі і важкі, і навіть ті, про які ми забули.

Образ і подоба Божа у сім′ї полягає в трьох основних пунктах:

- Як Бог один у Трьох Особах – Бог Отець, Син і Святий Дух, подібно людина – дві різні особи, чоловік і жінка як сім′я – становлять одне тіло;

- Бог є любов, а людина – єдина істота на землі, яка здатна розумно любити. Справжня любов - це розумне рішення, коли особа бере відповідальність за іншу і обидва дарують любов одне одному. Любов - головна ознака життя в сім′ї і по любові людина є образом Божим;

- Бог безмежно щасливий і бажає ділитися своїм щастям з іншими, тому створив людину на свій образ і подобу. Дитина є наслідком і плодом любові чоловіка і жінки. Якщо вони люблять одне одного і щасливі, то бажають поділитися своїм щастям з іншими, тому народжують дітей. Кожна дитина – дар Божий. Народження дітей – це образ і подоба Божа.

Царство Боже – це не їжа і пиття, а радість, мир і справедливість у Святому Дусі. Служба Божа є школою життя, а ця школа починається зі сповіді. Ісус Христос воплотився, щоб віддати своє життя за людей та відкрити їм істину про Бога; він навчав своїх учнів, так, що апостол Павло сказав: "Віра від слухання"; Апостол Петро є знаком єдності всіх християн, після його смерті цю службу перейняв Єпископ Риму, навколо якого гуртується вся Церква як Христова родина; Охрещений належить до цієї родини через євхаристійне єднання через священника та єпископа із наступником святого Петра;

Як Бог обирає у Старому Завіті один народ, щоб він був носієм та охоронцем правдивої віри, так само вже в Новому Завіті Він обирає всі народи для цієї місії, кажучи: «Ідіть, отже, і зробіть учнями всі народи: христячи їх в ім’я Отця, і Сина і Святого Духа; навчаючи їх берегти все, що я вам заповідав» (Мт. 28,19). Кожен християнин має будувати власну державу, на основі нашої віри. Маємо йти і свідчити іншим нашу віру, і цим зміниться Україна, ми збудуємо здорове суспільство, яке буде сприяти людям на шляху спасіння.

Також протягом місій після кожної Божественної Літургії отець Корнилій проводив молитви на оздоровлення, благословив мощами святого папи Івана Павла ІІ й уділяв святу Тайну Єлеопомазання для всіх хворих.

На останній  науці проповідник зробив підсумок місійних наук за цілий тиждень

Отець Корнилій наголосив, що після закінчення місії життя продовжиться і християни будуть пізнавати Слово Боже у Церкві та зазнавати Божої любові через святе Причастя. Під час Божественної Літургії учасники місії відновили хресні обітниці: відреклися від служіння гріху та обіцяли вірити та служити Христу.

По завершенні Літургії ігумен званівського монастиря Серця Христового отець В′ячеслав Сеник, ЧСВВ, подякував отцеві Корнилію за ці дні місії, під час яких всі духовно збагатились.

Місія закінчилася уділенням повного відпусту всім учасникам та окропленням освяченою водою.

Пресслужба Донецького екзархату УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next