АКТУАЛЬНО

Святвечір для безхатьків та самотніх – УКУ запрошує людей в потребі на «Вифлеємську гостину»

Четвер, 06 січня 2022, 11:07
Український католицький університет запрошує 6 січня на Святу вечерю людей у потребі. 26 років поспіль у Надвечір’я Різдва Христового спільнота УКУ організовує у Львові благодійну акцію «Вифлеємська гостина» – Святвечір для самотніх та бездомних львів’ян, а також доставляє святкові обіди для пацієнтів лікарень.

Цьогоріч організатори «Вифлеємської гостини» очікують близько 150 людей у Трапезній УКУ, ще по 100 наборів планують передати пацієнтам Обласної клінічної психіатричної лікарні та волонтерам спільноти святого Егідія, які роздають їжу людям у потребі на околицях міста Львова.

У надвечір’я Різдва Христового о 13.30 святкування розпочнеться з різдвяного Молебню у храмі святої Софії – Премудрості Божої (пл. Святої Софії Премудрості Божої, університетське містечко УКУ). 

«26 років спільнота нашого університету згуртовує людей, які потребують родинного тепла, спілкування і зустрічі у часі різдвяних свят. Цей приклад нам залишив митрополит Андрей Шептицький, який ще в стінах Львівської богословської академії збирав такі “Вифлеємські зустрічі”. Цього року спільно з людьми доброї волі, які пожертвували кошти на проведення гостини, ми змогли зібрати необхідні ресурси, аби у цей день ніхто не почувався самотнім, бо Христос народився для всіх», – розповідає ректор УКУ о. Богдан Прах.

Після спільної молитви у храмі студенти УКУ покажуть для гостей різдвяний вертеп. Відтак всі зберуться у Трапезній університету на Святу вечерю, яка традиційно складається з 12-ти пісних страв. 

Організувати Святвечір для людей в потребі, УКУ вдалося завдяки пожертвам від багатьох працівників та друзів університету. Спільнота Українського католицького університету дякує всім, хто долучився до підтримки акції «Вифлеємська гостина». Завдяки вашим пожертвам ми вкотре не лише поділилися з нужденними радістю Різдва Христового, а й подарували їм віру у диво і теплоту людських сердець!

За деталями звертайтеся за телефоном  +380983124296 (Роман Хмизюк)

Відділ інформації УКУ

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next