АКТУАЛЬНО

«Святі таїнства – життєдайні потоки, у яких присутній Бог», - ігумен францискан під час місії

Середа, 26 листопада 2014, 10:46
Про значення семи Святих Тайн (себто Хрещення, Миропомазання, Покаяння, Євхаристії, Єлеопомазання, Подружжя і Священства) навчав ігумен отців францискан о. Юстиніан Городечний впродовж тижневої духовної місії з 15 до 21 листопада у с. Максимівка Збаразького району (Тернопільщина).

Проповідуючи для жителів села, яких зійшлося чимало, священик-місіонер зазначив: «Святі таїнства - є сімома каналами, життєдайними потоками, у яких присутній Бог для освячення, очищення, віднови своїх людей. Хоча Бог різними способами спасає людину, однак найефективніше чинить це через святі таїнства». Проповідник заохотив слухачів брати участь у святих таїнствах, розуміти їх значення та особливо шанувати, адже їх залишив Ісус Христос для спасіння людини, через них вірні найдосконаліше зустрічаються з Богом.

Власне, під час місії кожного дня о 10.00 відбувались святі таїнства Євхаристії та Сповіді. Священики ходили до місцевої школи, де зустрілися з учнями, а в 15.00 у храмі відбувались різноманітні моління і науки.

Важливим досягнення проповідників стало заснування при парафії Марійської дружини і Братства тверезості. Одразу близько 20 дітей стали членами дружини, а кілька парафіян вписалися в Книгу тверезості, обіцяючи на вживати алкогольні напої.

У п’ятницю, 21 листопада, на свято Святого архистратига Михаїла, відбулися нічні чування, відтак - святкова Утреня та урочиста Свята Літургія. Отці освятили місійних хрест, який встановлено у центрі села біля меморіалу на честь Небесної сотні. Далі відбулася молитва за героїв Небесної сотні та мир в Україні.

Прес-служба Тернопільсько-Зборівської  архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next