АКТУАЛЬНО

«Свідчення віри і любов до Бога вимагає відмовитися від шкідливих для природи практик», – Митрополит Володимир (Війтишин)

Четвер, 03 січня 2013, 15:36
«Свідчення віри і любов до Бога вимагає відмовитися від шкідливих для природи практик», – на цьому наголосив у своєму Різдвяному посланні Владика Володимир (Війтишин), Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський УГКЦ.
«Свідчення віри і любов до Бога вимагає відмовитися від шкідливих для природи практик», – на цьому наголосив у своєму Різдвяному посланні Владика Володимир (Війтишин), Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський УГКЦ. За словами Владики Володимира, «подія Вифлеємської ночі у всій повноті нашого сприйняття розкриває невимовну любов, невичерпне милосердя та постійне прагнення Творця якомога ближче наблизити до себе своє творіння». Архиєрей констатує, що «народжений в убогому вертепі Христос був, є і буде центром уваги всього світу, оскільки Він змінив світ, оновив його буття, дав йому силу і можливість безмежного розвитку і вдосконалення. Прихід Спасителя у світ став початком повернення людства до світла Божого. Незгасне світло євангельської істини засяяло всьому світу провідною зіркою, вказуючи спасительну дорогу до вічного життя». Заповідь любові до Бога і ближнього тісно взаємопов'язана із заповідями милосердя стосовно створеного Богом світу, який нас оточує. У цьому контексті церковний ієрарх наголошує, що «свідчення віри і любов до Бога вимагає також відмовитися від шкідливих для природи практик, рівно ж необхідно старатися бути свідками Божого милосердя стосовно створеного світу в нашому повсякденному житті завдяки нескладним, але таким необхідним зусиллям для заощадження усього навколишнього середовища».

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next