АКТУАЛЬНО

«Свідчити Христа, служити хворому і медичному персоналу» – медичний капелан побував в гостях у львівських семінаристів

П'ятниця, 06 листопада 2020, 14:32
4 листопада до Львівської духовної семінарії Святого Духа завітав голова медичних капеланів Львівської архиєпархії – отець Тарас Гадомський.

На зустрічі мова йшла про спеціалізоване душпастирювання в лікарні, яке має свою специфіку. Воно передбачає вишкіл та служіння в цій сфері. Не кожен має бажання і запал служити в лікарні, а особливо під час пандемії, але людське життя має велику цінність і його потрібно оберігати із моменту зачаття до смерті.

Медичний душпастир служить хворим, які страждають, лікуються та помирають, працює з родичами та здатний дати пораду в різноманітних ситуаціях. «Зараз ми прагнемо, щоб у кожній лікарні був душпастир і був доступний в будь-яку годину дня та ночі. Це особа, яка повинна любити це служіння, яка готова послужити, знає, що зробити, як правильно порадити і вчинити. Від нас залежить, яким буде медичне душпастирство завтра, воно потребує вливання свіжих сил. Найкращим моментом допомоги в час пандемії, у час, коли практика відсутня, є молитва», - заохочував семінаристів до служіння в медичних закладах о. Тарас Гадомський.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами http://zdorovia.ugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next