АКТУАЛЬНО

«Свідчення о. Омеляна Ковча, його священичий подвиг, є викликом для кожного з нас», – владика Тарас (Сеньків)

Четвер, 14 травня 2015, 11:42
Такими словами звернувся Єпарх Стрийський до священиків, зібраних на прощі духовенства у Перемишлянах 13 травня 2015 року.

Після Святої Літургії, дякуючи присутнім за участь у паломництві, владика Тарас зазначив, що життя блаженного священномученика Омеляна мало би освітити сьогодні життя кожного священнослужителя: «Сьогодні стараємося віднайти життя священномученика Омеляна Ковча, як цінний скарб Божої благодаті, як свідоцтво українця, священика, мученика, проміння якого мало б освітити нашу життєву дорогу – бути великою людиною, з великим серцем, котре вміє себе дарувати аж до останнього, котре вміє знайти Бога там, де люди бачать лишень пекло».

Єпарх Стрийський особливо наголосив на тому, що життєвий подвиг о. Омеляна є викликом для кожного священнослужителя, щоб також могти дати Богові ствердну відповідь за будь-яких обставин життя: «Його свідоцтво, священичий подвиг, є викликом для кожного з нас, щоб ми теж вміли знайти і дати відповідь Богові – ту, якої він чекає в тих обставинах нашого життя і священичого служіння, в яких сьогодні чи завтра будемо знаходитися. Направду, це є випробуванням на свободу для кожного з нас».

Єпископ зауважив, що життя і священиче служіння о. Омеляна є прикладом свобідної людини – ідеалу, до якого маємо прямувати завжди: «Сьогодні о. Омелян постає перед нами як священик, який був свобідний для Бога. Це є ідеал, котрий виборює зараз для себе весь наш народ. Він був свобідний, бо вмів себе дарувати цілопально Богові. Застановімося над його десятьма заповідями і знайдімо в собі відвагу залишити будь-яку форму залежності, рабства, щоб і ми могли стати вірогідними свідками Христа і Церкви».

Прес-служба Стрийської єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next