АКТУАЛЬНО

Світ побачив офіційний переклад енцикліки Папи Франциска «Laudato Si»

Середа, 04 вересня 2019, 17:22
Побачила світ українською мовою перша в історії Церкви екологічна енцикліка Святішого Отця Франциска «Laudato Si»: про турботу за спільний дім, офіційний переклад якої здійснило Бюро УГКЦ з питань екології.

Енцикліка складається зі вступу та шести розділів, в яких за методологією: «дивись – оціни – дій» подане вчення Католицької Церкви щодо сучасних екологічних викликів, їх основних причин, а також ключових передумов та інструментів їх подолання.

Понтифік констатує тісний взаємозв’язок між станом екології людини та актуальними екологічними проблемами, в основі яких він вбачає гріх і, відповідно, закликає до екологічного навернення, свідченням якого мають стати якісно нові моделі розвитку та стилі повсякденного життя щодо споживання, використання природних ресурсів, мобільності, їжі тощо.

Папа Франциск навчає про необхідність інтегральної екології, як передумови вирішення насущних екологічних проблем. Екологічне питання неможливо розв’язати фрагментарно чи усуваючи наслідки руйнування природного довкілля. Необхідно усвідомити багатогранні взаємозв’язки між людиною і довкіллям і намагатися вирішувати екопроблеми цілісно, формуючи інтегральну екологію економіки, суспільства, культури та повсякденного життя.

Особлива увага приділяється ролі Церкви у подоланні сучасної екологічної кризи, зокрема через плекання відповідальності за Боже створіння – природу, в рамках богословської освіти та душпастирського служіння.

Ключовим посланням енцикліки Папи Франциска «Laudato Sі» є те, що всі ми є відповідальні за створений світ і кожен з нас покликаний стати інструментом у Божих руках, задля збереження Його створіння, і прославляти Творця чеснотливим та відповідальним ставленням до навколишнього світу.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next