АКТУАЛЬНО

SYMFAMILY17: Салезіанський конгрес, присвячений молоді та сім’ї

Четвер, 07 грудня 2017, 09:41
Від 27 листопада до 1 грудня 2017 року в Мадриді тривав Салезіанський міжнародний конгрес “SYMFAMILY17”. У ньому взяли участь представники Салезіанського згромадження із різних куточків світу, щоб разом подумати над темою душпастирсва і євангелізації молоді та сім’ї. Від Української салезіанської провінції на заході побував о. Анатолій Гецянин.

«Хоч ми зібралися з різних кутків світу, між нами панував дух родинності, братерства і любові, - розповів о. Анатолій Гецянин. - Центральною темою була сім’я. Зокрема: «Покликання і місія сім’ї в Церкві і сучасному світі», «Душпастирство молоді  та сім’ї в документах Салезіанського згромадження», «Пропозиція сім’ї в салезіанському душпастирстві в контексті виховання і євангелізації». Це говорить про те, що для Салезіанського згромадження сім’я та молодь є дуже важливими сферами, які потребують не тільки інтенсивної уваги, але і конкретних душпастирських напрацювань».

«Учасники конгресу, крім обговорення головних тем заходу, під час дня брали участь в добрих практиках, які вже існують в місцевих провінціях в різних куточках світу. Окрім добрих практик, кожен регіон Згромадження роздумував і вносив свою лепту для спільного збагачення. Також усі учасники мали можливість бути слухачами міні-курсів для поглиблення теми. Присутній на Конгресі папський легат о. Олександр Аві Мелло, секретар Департаменту мирян, сім’ї та життя, сказав, що наступний Синод є, практично, салезіанським, оскільки молодь є нашою пріоритетною харизмою», – розповів о. Анатолій Гецянин.  

Варто зауважити, що спеціальний секретар Синоду молоді о. Россано Сала підкреслив важливість розгляду сімей як співвідповідальних за салезіанську місію. Тому дуже важливо, на його думку, пам’ятати про взаємозв’язок сім’ї та молоді, які мають бути активними у здійсненні свого служіння.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.sdbua.net

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next