АКТУАЛЬНО

Сімдесят стипендій для студентів і викладачів УКУ - від благодійників на фольк-балі «Перелаз’»

Вівторок, 08 червня 2021, 18:32
Маємо гарні новини про те, що 70 стипендій для студентів і викладачів УКУ задекларували благодійники під час фольк-балю «Перелаз’». Будемо вдячні за поширення інформації

6 червня на території студмістечка Українського католицького університету відбувся благодійний фольк-баль «Перелаз’», який збирає друзів університету уже 14 рік поспіль. Цьогоріч на підтримку талановитих студентів УКУ жертводавці задекларували 67 стипендій, а також 3 стипендії для викладачів. 

«Перелаз’» – це, передусім, родинна забава в українському стилі, яка щороку об’єднує родини жертводавців, друзів УКУ, підприємців з Львівщини, різних куточків України і світу, які поділяють ідеї та місію університету, і фінансово підтримують талановитих та малозабезпечених студентів.

На початку з вітальним словом до гостей звернувся ректор УКУ о. Богдан Прах: «Команда Українського католицького університету гідно пройшла цей непростий кризовий період пандемії: ми працювали віддано. Дякую, що сьогодні ви тут! Ми зібралися разом, аби наповнити радістю серця тих батьків і студентів, які не в силі оплатити навчання для своїх дітей». 

Архиєпископ і митрополит Філадельфійський, Президент УКУ владика Борис Ґудзяк привітав гостей фольк-балю через онлайн-зв’язок. Він пригадав, що цими днями минуло два роки, відколи він очолив Філадельфійську архиєпархію УГКЦ: «Для служіння тут Господь дає мені у дар молодих людей, випускників УКУ, тих, яких ви підтримали стипендіями, у яких повірили. Тепер вони будуть розбудовувати нашу Церкву у Філадельфії. Також сьогодні ті молоді люди, яких ви підтримали стипендіями, є по цілому світі: у США, Австралії, Канаді, Європі. Дякую за вашу щедру підтримку Українського католицького університету». 

За словами співорганізатора заходу, заступника керівника відділу розвитку УКУ Андрія Курочки, успіх фольк-балю – це, насамперед, щедрість його гостей, підтримка спонсорів, жертовність відомих українських художників та артистів: «Традиційно під час “Перелазу” відбувається благодійний мистецький аукціон, твори для якого УКУ жертвують відомі українські митці.  Цього року на аукціоні купили 37 мистецьких лотів. На знак вдячності нашим жертводавцям, університет іменує одну з кімнат у просторі нового Колегіуму ІІ іменем Львівського Кола друзів УКУ». 

По 10 тисяч доларів на будівництво нового Колегіуму УКУ під час благодійного фольк-балю задекларували засновник та керівник компанії N-iX Андрій Павлів, і торгова марка «Просто добрий хліб» в особі її співвласника Андрія Гудзоватого, 5 тисяч доларів на розбудову університетського храму Святої Софії Премудрості Божої склала родина Юрія Хомина. «Такі зустрічі з друзями Українського католицького університету – це зустрічі у колі близької родини, у колі людей, які є основою майбутнього міста Львова та України», – зазначив Андрій Гудзоватий, звертаючись до гостей «Перелазу». 

Неймовірну музичну атмосферу вечора творили гурти «Піккардійська Терція» та  «Joryj Kloc». 

Більше інформації про стипендії та жертводавців - за посиланням

ФОТОрепортаж з "Перелазу"  

Відео

Відділ інформації УКУ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next