АКТУАЛЬНО

Сімнадцять подружніх пар з Івано-Франківська відновили свої шлюбні обіцянки у Кані Галилейській

Вівторок, 09 квітня 2019, 11:15
З 26 березня по 2 квітня відбулося щорічне паломництво до Святої Землі. Уже сьомий раз таке паломництво організовує парафія Святих Кирила і Методія, що в Івано-Франківську (Крихівцях) під духовним супроводом о. Йосафата Бойка, ВС.

Цьогоріч воно було присвячене Року сім’ї та сімейним цінностям. Серед  п’ятдесяти чотирьох паломників було сімнадцять подружніх пар, які відновили свої шлюбні обіцянки у храмі Кани Галилейської – міста, де Ісус Христос  учинив своє перше чудо.

У поїздці до Святої Землі взяли участь наймолодші подруги, що прожили разом два роки і найстарші із сорокатрирічним досвідом подружнього життя. Кожна пара, підходили до центру храму і перед престолом, кладучи руки на Євангеліє, відновлювали взаємно свої шлюбні обіцянки. Відтак священик благословив їх і просив Божої допомоги для продовження подружнього життя у радості та служінні Богові і ближнім. 

Ще однією вагомою подією паломництва було відновлення хресних обіцянок на узбережжі річки Йордан: це відречення «сатани і всіх діл його», а також обіцянка служити Богові і вірити в Нього. Всі паломники мали нагоду приступити до святого таїнства Покаяння, взяти участь у Святій Літургії, поєднатися з Ісусом у святому Причасті, а відтак, відновивши хресні обіцянки, увійти у води йорданські та отримати благословення священика. 

«Мета такого паломництва – укріпити віру та утвердитися в ній з допомогою Божого Слова, відвідуючи місця, де народився, зростав, проповідував, пройшов Хресний шлях, був розп’ятий, помер, воскрес і вознісся на небо наш Господь Ісус Христос. Паломництво, насамперед, має наблизити людину до Господа, а паломник покликаний роздумувати над власним наверненням і просити прощення гріхів», – кажуть організатори поїздки.

До слова, сюди, на Святу Землю, у 1906 році митрополит Андрей Шептицький ініціював паломництво з групою п’ятсот  чоловік, а патріарх Йосиф ходив цими стежками у 1934 році і навіть написав книжку «Паломництво до Святої Землі».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next