АКТУАЛЬНО

Сімнадцятеро українських дітей у Римі вперше приступили до Святих Таїнств Першої Сповіді і Урочистого Причастя

Середа, 02 червня 2021, 11:21
Сімнадцятеро вихованців недільної катехитичної школи «Свята Софія» 30 травня вперше приступили до Урочистого Святого Причастя, попередньо приступивши до Таїнства Покаяння.

Відтак батьки й хрещені першопричасників узяли участь в Божественній Літургії в прокатедральному соборі Святої Софії, проповідь на якій виголосив о. Дмитро Кудін, сотрудник храму. «Сьогодні величний день для дітей нашої спільноти, адже вони вперше приступили до Святих Таїнств Сповіді й Причастя, тобто отримали прощення своїх гріхів. Це означає, що від сьогодні й назавжди вони повинні продовжувати плекати Божу любов через ці Таїнства», - промовив священник до присутніх. Проповідник наголосив, Бог закликає нас бути християнами через діла милосердя, молитву, любов до ближнього, однак Він дає нам свободу. «Сьогодні тут є наші діти, які є нашим майбутнім, що пізнали Божу любов. Завдання батьків – допомагати їм в цьому, особливо своїм прикладом. А ви, діти, слухайте своїх батьків, бо це вам на користь. Нехай цей день залишиться у вашому серці, бо Бог подарував вам прощення гріхів через Тайну Сповіді, і замешкав у вашому серці через Тайну Пресвятої Євхаристії», - додав о. Дмитро.

Наприкінці богослужіння першопричасники представили короткий віршований виступ. Після цього до них звернувся о. Марко Семеген, ректор прокатедрального собору Святої Софії: «Це справді велика радість, коли наші діти пройшовши увесь цей шлях приступили до Таїнства Пресвятої Євхаристії. Однак для нас це й тривожний день, бо вони стають дорослими і вже вміють розрізняти добро від зла. Так й розпочинаються їхні перші кроки до відповідального, свідомого життя. Маю прохання до батьків і хресних: давайте добрий приклад своїм дітям!». Священник склав особливу подяку катехитам недільної школи «Свята Софія», які готували дітей до цього дня протягом року.

На завершення діти отримали Апостольське благословення на пергаменті від Папи Франциска і пам’ятки  про Перше Причастя.

Руслана Ткаченко для пресслужби товариства «Свята Софія»

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next