АКТУАЛЬНО

"Тільки любов здатна на перемогу", — о. Андрій Зелінський на телеканалі "Місто" в Полтаві

Вівторок, 22 березня 2016, 07:16
21 березня в Полтаві у студії телеканалу "Місто" відбувся показ запису телевізійної програми "Місто. Ранок", в якій взяли участь військові капелани УГКЦ — о. Андрій Зелінський та о. Максим Кролевський.

Під час ефіру говорили про військове капеланство, про людяність під час бойових дій, про любов до Вітчизни і, власне, про саму книжку отця Андрія Зелінського "Соняхи. Духовність на час війни", яку презентували в Полтаві 18 березня.

На початку капелани розповіли про історію свого капеланського служіння в українському війську, про основні завдання військового капелана як душпастиря, про специфіку священичого служіння та певні труднощі, які виникають у тих надзвичайних обставинах у зоні АТО під час бойових дій.

"Військовий капелан для бійця, — зауважив о. Максим, — це особа, якій він може повністю довіритися, з якою він може поговорити про найсокровенніші речі".

"Ми ніколи не зможемо здолати ненавистю, — підкреслив о. Андрій під час ефіру, - бо людина втомлюється ненавидіти. Тільки любов здатна на перемогу, тому одне з ключових завдань військового капелана — допомогти українському воїну не втомитися любити".

Також о. Андрій додав, що сьогоднішній фронт — це щось глибше і більше ніж просто перебування на східних теренах держави, фронт — це зона, вимір нашої людської відповідальності за те, що сьогодні відбувається в державі.

Прес-служба парафії Пресвятої Тройці

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next