АКТУАЛЬНО

«Тільки з Божою допомогою ми можемо надіятися на успіх нашої праці», - владика Степан Меньок у своїх роздумах під час Декади місійності

Субота, 06 червня 2020, 17:10
Потрібна велика духовна праця, щоб зуміти сприйняти Слово Боже. Тому дуже важливо, хто ж несе людям це Слово. У цьому переконаний владика Степан Меньок, екзарх Донецький.

«Сьогодні  в Євангеліє від Івана чуємо, як Ісус молиться в Оливному городі напередодні своїх страстей. Він молиться до Отця за своїх учнів,  за усіх, хто слухає Слово Боже і стає членом Христової Церкви», - пояснив владика Степан.

Архиєрей зауважив, що якщо застосувати слова Його молитви до теперішнього часу, а особливо до вірних Донецького екзархату, які здебільшого живуть на теренах Східної України, то бачимо, що людям дуже важко зрозуміти ці слова. За його словами, люди роками була позбавлені можливості читання Святого Письма. Проте спрага Бога залишилася в них дуже сильною.

«Ісус Христос казав: жнива великі, але робітників мало. Маємо обов’язок вимолювати в Бога душпастирів для цієї  місійної ниви. Саме ми є тими, хто сіє зерно. Дуже важливо, щоб зерно впало на добрий ґрунт сердець тих вірних, хто слухає», - сказав він.

«Найбільшим служінням ближньому є спроба спрямувати його мислення в русло християнського мислення. Маємо допомогти прийняти розуміння, що є Бог, що ми маємо безсмертну душу. Насамперед це розуміння повинні мати ми. Тоді кожен із нас зможе змінити наших ближніх. Тоді зміниться вся Україна», - переконаний архиєрей.

«Хай Господь благословить нашу працю. Особливо запрошуємо священників і духовних осіб до місійного служіння ближньому через проголошення Слова Божого на теренах Східної України. Хай Дух Святий провадить нас і сила Вишнього осінить нас», - побажав владика Степан.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next