АКТУАЛЬНО

Табір для багатодітних сімей провели в Зарваниці

Середа, 30 червня 2021, 11:28
П’ятиденний духовно-відпочинковий табір для багатодітних родин-учасників спільноти «Подружні зустрічі» відбувся з 22 по 27 червня в Зарваниці. Пройшов цей особливий відпочинок з благословення та за підтримки владики Василія Семенюка, архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського, та за сприяння ректора Марійського духовного центру «Зарваниця» о. м. Володимира Фірмана .

Участь у таборі взяло 12 сімей, загалом 44 дитини від пів до сімнадцяти років. Духовний супровід для сімей здійснював о. Андрій Пиптик – духівник Тернопільського осередку спільноти «Подружні зустрічі». Організаторами і відповідальними особами, які дбали про комфорт учасників, стали національні лідери спільноти п. Богдан і п. Оля Чайківські.

Програма перебування родин у відпустовому центрі була дуже насиченою і веселою. Для юних учасників табору було організовано захопливий майстер-клас з виготовлення свічок із вощини, який провела талановита пасічниця п. Наталя Потурай, цікаві ігри, забави й інші розваги для дітей підготували аніматори з молодіжної християнської спільноти «Знамення».

Щоденно учасники табору брали участь у Святій Літургії, відвідували святині Марійського духовного центру, спільно молилися Вервицю, побували у монастирі в с. Рукомиш та в музеї Соломії Крушельницької у с. Білявинці.  Для батьків було організовано духовні науки, які проводили аніматори спільноти «Подружні зустрічі»,  духівник о. Андрій Пиптик та сотрудник МДЦ о. Микола Медюх, подружні пари мали спільні роздуми над актуальними духовними темами, ділилися своїми переживаннями.

У суботу сім’ї долучилися до чудового розважального вечора, батьки разом з дітьми представляли свої родини, розповідали цікаві факти і в такий спосіб зробили родинне дерево. На завершення вечора діти заспівали для батьків пісні, які напередодні вивчили з аніматорами.

«Затишок, домашня атмосфера, ще довго думками будемо повертатися у цей час благословенного перебування в Зарваниці», - діляться враженнями сім’ї-учаcники.

zarvanytsya.org


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next