АКТУАЛЬНО

Табір у Зарваниці об’єднав дітей з усієї України

Вівторок, 21 серпня 2018, 12:53
Від 13 до 18 серпня, з ініціативи та благословення Архиєпископа і Митрополита Тернопільсько-Зборівського Василя (Семенюка), у Марійському духовному центрі Зарваниця пройшов християнський табір «Україна єдина», який вже п’ятий рік поспіль об’єднує дітей з усієї України. У ньому взяли участь 130 дітей віком від 10 до 17 років. Це сироти та діти з малозабезпечених сімей, діти переселенців та із зони АТО, а також діти з місійних теренів України.

Провели цей унікальний табір студенти та випускники Тернопільської вищої духовної семінарії імені патріарха Йосифа Сліпого разом з командою аніматорів, які пройшли вишкіл у Школі християнського аніматора та є активними учасниками спільноти «Анімотор». 

Пройшов табір під гаслом «Face in Book» («Обличчя в Книзі») за програмою, яку розробила творча група «Анімотор» під керівництвом о. Романа Демуша. «Face in Book» означає знайти себе, побачити своє обличчя у головній книзі – Біблії, яка є основою християнського життя. Кожного дня всі заходи в таборі розкривали окрему біблійну дійсність (мудрість, надія, справедливість і т.д.), а всі учасники були покликані побачити і пережити її у собі. Кульмінаційним моментом дня була Божественна Літургія.

Також особливим для дітей було обговорення наприкінці дня. Увечері кожна команда, яка мала свою сторінку у Фейсбуку,  робила пост – підсумок дня, в якому вказувала на ті  моменти, які найбільше вразили. На завершення табір «Україна єдина» відвідав Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василь (Семенюк), щоб поспілкуватися з дітьми та запросити їх на Архиєрейську Літургію.

 Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами zarvanytsya.org

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next