АКТУАЛЬНО

Таїнство Соборування провели в обласному клінічному центрі паліативної допомоги Івано-Франківська

Четвер, 23 березня 2017, 16:44
21 березня в Івано-Франківському обласному клінічному центрі паліативної допомоги відбулася спільна молитва і Таїнство Соборування. Семеро священиків молилися, випрошуючи для вірних потрібні ласки. Молитву очолив о. Руслан П’яста (голова Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я) у співслужінні з о. Юрієм Стрільцівим, о. Ярославом Рожаком, о. Віталієм Кузьминим, о. Василем Чорнієм, о. Богданом Лиском та капеланом даного закладу – о. Ярославом Рохманом.

Таїнство зцілення душі й тіла — такими словами можна передати сутність цього таїнства, назва якого пішла від практики його звершення сімома священиками — “собором”. Призначення Таїнства Соборування — цілковите зцілення людини. У молитвах, що читаються при звершенні таїнства, неодноразово звертаються до Бога прохання про прощення гріхів стражденного та про його одужання. Саме тілесне зцілення у молитвах таїнства ставиться у залежність від зцілення душевного, для якого необхідне покаяння, тобто прощення гріхів, поєднане з твердою обіцянкою виправити своє життя відповідно до Заповідей Божих. Для звершення таїнства використовується єлей (олія, за можливістю — оливкова). Єлей — один із найдавніших релігійних символів. Із сивої давнини це був не тільки їстівний продукт, а й лікувальний засіб, і рідина для світильників, і косметичний засіб. Достаток олії сприймався як ознака благословіння Божого. Єлеєм натирали тіло, змащували волосся. Єлеєм помазували на служіння священиків і царів.

Соборування не гарантує зцілення. Усе залежить лише від волі Божої, і ми не спроможні змусити Його зробити так, як вважаємо за потрібне. Ціль таїнства у зміні самого розуміння, самого прийняття страждань і хвороби, у прийнятті їх як дару страждань Христових, які Він перетворив на перемогу. Для осіб, які перебувають на постелі невиліковної хвороби, – це найбільша втіха.

Складаємо подяку за постійну підтримку і співпрацю головному лікарю ОКЦПД – п. Ірині Слугоцькій, і завідувачу виїзного відділення – п. Людмилі-Оксані Андріїшин.

Нагадаємо, що нещодавно відбулося освячення хоспісної каплички Великомученика і Цілителя Пантелеймона.

Повідомив о. Ярослав Рохман

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next