АКТУАЛЬНО

«Така її доля» Тараса Шевченка лунала в Утрехті, Нідерланди

П'ятниця, 09 березня 2018, 14:11
З нагоди вшанування пам’яті Кобзаря в Утрехті, у парафії Зіслання Святого Духа, вперше прозвучала музично-літературна композиція на слова Тараса Шевченка «Така її доля».

Пісні у виконанні Олександри Ленишин в супроводі фортепіано — Браян Філдгаус та Оксана Іващенко, та флейти — Марія Семотюк. Доповнювали музичні твори вірші Т. Г. Шевченка у виконанні Соломії Романюк.

Ідея такого вшанування пам’яті Великого Кобзаря зародилася в 2014 році. Зібралися музиканти з бажанням показати, що українська музика також багата на класичні композиції. Тарас Шевченко, з його колосальною спадщиною, не міг не зачепити творчі душі.

«Нам хотілося відсвяткувати 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка. Домашній концерт зацікавив багатьох і переріс у повноцінну концертну програму, яка вперше була представлена у вересні 2014 року в Амстердамі. І згодом нас запросили до Парижа, пізніше до Брюcселя та Гановера. Було особливо приємно презентувати композицію в Утрехті. Та поділитися творчістю Кобзаря», – розповіла про цей проект Олександра Ленишин.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ugcc.fr


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next