АКТУАЛЬНО

Тему навернення і духовного супроводу обговорили на конференції у Жовкві

П'ятниця, 20 березня 2015, 12:50
У рамках відзначення Року митрополита Андрея Шептицького 19 березня у м. Жовкві Катехитично-педагогічний інститут УКУ та Патріарша катехитична комісія провели науково-практичну конференцію: «Навернення до Бога. Духовний супровід особи».

Участь у конференції взяли 60 делегатів із 15 деканатів Сокальсько-Жовківської єпархії: священики, катехити, освітяни, представники монашества.

Розпочався захід з вступного слова протосинкела єпархії о. Володимира Коткевича, який передав благословення єпархіального єпископа та розповів про необхідність відкритості парафіяльних спільнот до прийняття новонавернених. Відтак застановлялися над біблійними, історичними та літургійними аспектами навернення та воцерковлення. Підсумували доповіді про духовний супровід наверненого у вченні Церкви та про сучасний стан підготовки до святого Хрещення в УГКЦ.

На завершення учасники, працюючи в групах, запропонували такі варіанти духовного супроводу особи, яка навертається: «Люди, які ходять до церкви, мають давати приклад для тих, хто не ходить. Науки, розмови, катехизація повинні бути підкріплені практичним застосуванням». «Парафіяльні спільноти мають бути відкритими для всіх людей, а також обов’язково потрібно виходити за межі храмів – до школи, будинку культури тощо». «Церква має радіти кожним, хто прийшов до неї, так як тішаться родичі новонародженим дитям».

Щодо розуміння поняття «жива парафія», учасники наголосили, що життя церковної громади не має обмежуватись лише богослужіннями, а звершувати прощі, проводити табори, духовні концерти, вистави, творити спільноти в парафіях. Потрібно залучати до співпраці зі священиком сестер-монахинь, семінаристів, студентів УКУ та інших мирян, щоб кожен відчував, що належить до Церкви і робить свій внесок у її функціонування.

Прес-служба Сокальсько-Жовківської єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next