АКТУАЛЬНО

Тернопільські миряни взяли участь у з'їзді лідерів християнських спільнот у Словаччині

Понеділок, 27 листопада 2017, 12:52
З 16 по 19 листопада у невеличкому містечку-курорті Німніца, що розташоване між містами Поважська Бистриця і Пухов на північному заході Словаччини, відбувалася щорічна екуменічна зустріч лідерів християнських спільнот із Західної та Східної Європи.

Організували зустріч члени правління ENC (European Network of Communities – Європейської мережі спільнот). Серед 250 учасників конференції були представники з Польщі, Румунії, Чехії, Словаччини, Литви, Австрії, Німеччини, Іспанії, США, Англії, Швейцарії та інших країн.

Уже третій рік поспіль активну участь у зустрічі брали і делегати з України, серед яких Тернопільщину представляла п.Ольга Славська, член харизматичної спільноти БЕТЕЛ, яка займається організацією молодіжного євангелізаційного курсу РУАХ при парафії Святої Софії премудрості Божої. Основною темою цьогорічної зустрічі була тема «ПРИМИРЕННЯ між християнами і народами світу». Варто зазначити, що учасниками зустрічі були представники Католицької Церкви латинського і візантійського обрядів, Лютеранської Церкви, Вільних Церков Християн Євангельської Віри та інших деномінацій, які спільно молилися, брали участь у міжнародних робочих групах та дискусіях, слухали навчання президента ENC Йоганеса Фіштенбауера «Про важливість об’єднання усіх християн», що «не є плодом наших людських зусиль чи продуктом, створеним церковною дипломатією, але даром, що приходить із висоти».

У рамках зустрічі було проведено і низку воркшопів на теми: «Лідерство», під час якої розглядалися практичні поради щодо формації нових лідерів у християнських спільнотах, «Літні табори для дітей та підлітків», на якому учасники дізнались, в який спосіб можна служити суспільству, євангелізуючи і виховуючи молоде та сильне майбутнє покоління, і «Справжній вплив християн на світ», під час якого член національного парламенту Словаччини Едуард Хегер ділився думками, чи потрібно християнам впливати на сучасне суспільство.

Загалом, питанню екуменізму та примирення серед християн останніми роками приділяє велику увагу Святіший Отець Франциск. На одній із зустрічей на тему «Єдність християн: якою є модель повного сопричастя?», яка відбулася нещодавно у Ватикані, Папа поділився з учасниками Пленарної асамблеї Папської ради сприяння єдності християн такою думкою: «Єдність не є одноманітністю». За його словами, «усі богословські, літургійні, духовні й канонічні традиції, якщо є природно вкоріненими в апостольському переданні, становлять багатство, а не загрозу для єдності Церкви. І намагатися усувати ці відмінності - означає йти проти Святого Духа. Таким чином, завданням екуменізму є шанувати законні відмінності та долати неузгодженості, суперечні з єдністю, якої вимагає Бог».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.tze.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next