АКТУАЛЬНО

Тернопільська молодь вшанувала Великого Кобзаря

Понеділок, 12 березня 2018, 10:50
10 березня відбувся традиційний похід від архикатедрального собору УГКЦ Тернополя до пам’ятника Тарасу Шевченку, в якому взяли участь десятки тернополян, члени молодіжних християнських організацій.

Біля меморіалу заступник голови Комісії у справах молоді Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ о. Ярослав Шевчук очолив Панахиду за Великим Кобзарем та окропив свяченою водою його монумент.

«Сьогодні ми зібралися біля пам’ятника Кобзаря, адже нам не байдужі ті сини й дочки українського народу, які всім серцем переживали за Україну, які оспівували і плакали над стражденною долею свого народу, – зазначив о. Ярослав. – Крик стражденного володаря українського духу лунає і до сьогоднішні, закликаючи кожного з нас не бути байдужими».

Отець Ярослав наголосив, що до слів Шевченка особливо варто прислухатися майбутнім синам та дочкам України, аби ті не втратили головної життєвої мети – бути патріотом своєї нації.

Відтак відбулася мистецька програма. «Цей традиційний захід виховав не одне покоління молоді і продовжує надихати все нові покоління на служіння Богу й Україні, – розповідає учасниця Ірина Драгущак. – Хай допоможе нам Бог втілювати такі актуальні Шевченкові Заповіти!»

До організації акцій вшанування долучилися різні спільноти та громадські організації міста Тернополя, зокрема Комісія у справах молоді УГКЦ, «Українська молодь – Христові», «Марійські дружини», «Правий Сектор», «Молодіжний націоналістичний конгрес», «Сокіл», «Вертеп», «Молодіжний центр» та просто небайдужа молодь.

Прес-служба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next