АКТУАЛЬНО

Тернопільському благодійному фонду «Карітас» - 20 років

Понеділок, 08 грудня 2014, 12:05
Благодійний фонд «Карітас» міста Тернополя 6 грудня відзначив 20-річний ювілей. Духовенство, представники місцевої влади та благодійники зібралися на святкову Божественну Літургію в храмі Успіння Пресвятої Богородиці, яку очолив Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василь (Семенюк), та взяли участь у презентації книги «Там, де живе милосердна любов», у якій представлено основні напрямки діяльності благодійного фонду.

Владика Василь звернувся до присутніх зі словами подяки за підтримку благочинних проектів архиєпархіального фонду. Архиєрей особисто вручив подячні грамоти кожному, хто не байдужий до потреб бідних та соціально незахищених людей. Відзнаки отримали міський голова Сергій Надал, священики, меценати, волонтери та працівники фонду.

«Християнське покликання – це життя, віддане на служінні Богу і людям, незважаючи на їх звання, соціальний стан, славу, - сказав архиєпископ. – Сьогодні, у 20-ту річницю хочу подякувати Богу за щедрі ласки, дари протягом цього часу. Це правда, що не кожне добре діло відразу побачать люди і що за це отримаємо похвалу… Добрі справи будуть винагородженні тільки в небі». Владика закликав присутніх бути апостолами серед людей, проповідувати світло Євангелія своїм життям, пам’ятаючи про потребуючих людей.

Відтак директор благодійного фонду «Карітас» отець Андрій Марчук подякував усім співробітникам, волонтерам, жертводавцям за щоденну працю та допомогу. Священик відзначив працю свого попередника та колишнього директора о. Андрія Івана Говери, який керував установою з 1994 року.

Відтак у приміщенні фонду відбулося мультимедійне представлення діяльності благодійної установи та презентація книги «Там, де живе милосердна любов». До слова, видання містить довідкову інформацію про довготривалі та короткотривалі проекти «Карітасу», історію діяльності фонду впродовж останніх 20 років.

Отець Андрій Марчук приймав вітання від численних гостей. Зокрема, очільник Тернополя Сергій Надал подякував директору фонду за співпрацю та вручив о. Андрію Марчуку пам’ятну відзнаку міського голови. «Дякую «Карітасу» за партнерство. Дякую за постійну участь у житті міста. Ваша допомога є реальною, відчутною і потрібною Тернополю. Дякую за Вашу щоденну працю… Зичу вам усім здоров'я і щедрих Божих ласк», - зауважив Сергій Надал.

фоторепортаж

Прес-служба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії

Довідка

Перший осередок «Карітасу» був створений понад 100 років тому в Німеччині. Сьогодні мережа Карітасу складається із семи асоціацій і налічує понад 146 членів національних католицьких організацій, які працюють у 194 країнах світу. До складу «Карітасу» Європейського континенту входять члени організації 43-х європейських країн, зокрема України.

Перший осередок «Карітасу» в Україні створений 1991 році в Івано-Франківську. На сьогодні активно працює 11 благодійних фондів. У грудні 1994 році з благословення владики Михайла Сабриги засновано благодійний фонд «Карітас» у Тернопільській єпархії. Сьогодні у фонді працює біля 30 працівників, які надають кваліфіковану допомогу різноманітним категоріям потребуючих. Створена мережа парафіяльних «Карітасів» на теренах Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next