АКТУАЛЬНО

Тернопільсько-Зборівська архиєпархія УГКЦ надала допомогу потерпілим від паводку

П'ятниця, 26 червня 2020, 16:23
У відповідь на заклик Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава та з благословення архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія Семенюка, сьогодні, 26 червня, ініціативна група на чолі з економом архиєпархії о.-митратом Володимиром Фірманом передала допомогу потерпілим від паводку на Західній Україні.

Вантажним транспортом було доставлено 500 блоків мінеральної води «Зарваницька» на потреби селища Коропець Монастириського району Тернопільської області. «Оскільки внаслідок паводку криниці були підтоплені, що стало причиною непридатності води для потреб жителів цього села, то найдоречніше з нашого боку допомогти тим, що в нас є вдосталь – джерельною водою, напевно найціннішим Господнім даром», – зазначив о. Володимир Фірман.

Допомогу отримав голова селищної громади Володимир Мельник, який відтак спрямує її у місця найбільшої необхідності. Отець Володимир Фірман ознайомився з потребами потерпілих для подальших ініціатив, висловив слова духовної підтримки та запевнив про молитву.

Акція відбулася за підтримки соціального підприємства «Агроком», яке діє при Тернопільсько-Зборівській архиєпархії УГКЦ, Золотниківської ОТГ в особі голови Данила Бугая та народного депутата України Миколи Люшняка.

Ініціативу реалізували, відповідаючи на заклик про допомогу потерпілим Глави і Отця УГКЦ Блаженнішого Святослава. Предстоятель УГКЦ у своєму посланні сказав: «Кожне нещастя, яке людина переживає у своєму житті, є нагодою до вияву християнської солідарності та соціального служіння, щоб якомога швидше допомогти постраждалим. Тому закликаю всі наші церковні інституції: єпархії, спільноти богопосвяченого життя, а особливо мережу організацій благодійного фонду «Карітас» – організувати порятунок тих, хто волає про допомогу. Звертаюся до всіх громад нашої Церкви в Україні та світі в дусі євангельського самарянина підтримати тих, хто тепер позбавлений свого дому та опинився віч-на-віч із бідою».

Блаженній Святослав скерував також своє прохання до світового співтовариства та міжнародних гуманітарних інституцій.

До слова, станом на 26 червня на Тернопільщині затопило 118 будівель – 50 житлових та 68 господарських, 704 га сільськогосподарських угідь, 62 криниці. Люди не мають питної води. З небезпечної зони відселили 184 місцевих мешканців. Повідомляють в пресслужбі ДСНС.

Пресслужба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next