АКТУАЛЬНО

Тернополяни об’єдналися у спільній молитві на вервиці у соціальній мережі "Інстаграм"

Середа, 04 листопада 2020, 12:50
Впродовж жовтня вірні УГКЦ, зокрема молодь Тернопільщини, молилися на вервиці в режимі онлайн в інстаграмі.

Молитва проводилася щовечора впродовж місяця з благословення та заклику архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василя Семенюка. Близько тисячі родин єдналися для спільної молитви, а очолював її священник архикатедрального собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці м. Тернополя о. Роман Демуш.

На завершення, 31 жовтня,  охочі зібралися на спільну молитву в архикатедральному соборі Тернополя Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці.

«Особливістю жовтневої молитви було те, що вона мала особливе намірення за сім‘ю та родину, – розповідає о. Роман. – Вечірні молитви щовечора супроводжувалися роздумами з книги папи-емерита Венедикта XVI «Думки про подружжя та сім’ю». Особливо зворушливим досвідом «віртуальної» молитви, за посередництвом соціальних мереж, стала жива зустріч у храмі, яка була кульмінацією цієї ініціативи».

На початку місяця всіх молільників, що брали участь у молитовному проєкті, благословив митрополит Василій, записавши коротке відеозвернення в соціальній мережі та заохочуючи вірних до щоденної молитви в сім’ї.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами http://www.tze.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next